Evo još jedan prijedlog:
Da umjesto Frame Generatorom ograde modeluješ ubacivanjem iPartova u Assembly i zadavanjem Constraints-a između njih. Evo kako napraviti iPart za horizontalnu cijev:
1. Modeliraš cijev kao na slici. Dužina prvog Extrude-a može biti proizvoljna, ali ona će kasnije odgovarati rastojanju između osi vertikalnih cijevi. Tu dužinu u listi parametara možeš preimenovati u ''Duzina'' na primjer:

2. Snimiš cijev a zatim Tools/Create iPart
3. Prebaciš parametar ''Duzina'' u desni dio prozora a zatim ga podesiš kao Custom Parametar Colmun, vidi sliku:
Sada kada ubacuješ iPart horizontalne cijevi u Assembly imaš mogućnost zadavanja željene dužine.
Ovom logikom kreiraj iPart-ove za vertikalne cijevi, ''savijeni prelaz'' između krajnjih vertikalnih i gornje horizontalne cijevi, gornju horizontalnu cijev i nogobran. Te iPartove koristi pri kreiranju Assembly-ja ograda i pri tome zadavanjem visina vertikalnih cijevi i dužina horizontalnih cijevi i nogobrana definišeš željene dimenzije ograde. Prednost je u tome što naknadnim editovanjem jednog Assembly-ja ne mjenjaju se ostali Assembly.
Nedostatak je što se pri editovanju Assembly-ja moraju izmjeniti dimenzije svih iPartova pojedinačno.
Zakačio sam za poruku iPartove koje sam kreirao pa isprobaj odgovara li ti ovakav postupak. Sad vidim da je mnogo jednostavnije umjesto vanjskih vertikalnih cijevi, gornje horizontalne cijevi i savijenog dijela koji ih spaja uraditi sve jednim Sweep-om i konvertovati to u iPart, gdje bi ubacivanjem tog iParta u Assembly zadavali visinu i dužinu cijele ograde