[ piri @ 15.07.2009. 18:40 ] @
Zdravo svima! Prije par dana sam instalirao Ubuntu 9.04 Desktop amd64.iso i instalirao ga na hard disk od 40GB napravio 3 particije jednu primarnu jednu home i jednu swap area. Više manje svi drajveri su došli sa njim s tim što ja nisam zadovoljan sa grafikom. Naime, slika mi nije dovoljno čista. Takođe sam htio da podesim u Appearence Preferences Visual effects na extra ali mi kaže da "Desktop effects could not be enabled" Predpostavljam da drajveri za grafičku nisu odgovarajući i da treba da instaliram neke druge. U pitanju je grafička kartica ATI EAH 3870 MAGIC/ HTDI/512 M/A i mislim da je ona dovoljno jaka da podrži ovakve efekte ali da je problem u drajverima. Ako može neko da mi objasni gdje da nađem odgovarajuće drajvere i kako da ih instaliram, i takođe, kako da instaliram Compiz Fusion ili neki sličan desktop efekat? Što se tiče Ubuntua sam totalni početnik i ne znam ni najosnovnije stvari oko instalacija. Uspio sam jedino da instaliram flash player pomoću nekog koda u terminalu. Da li sam pogriješio pri odabiru instalacije ubuntua ...amd64.iso. Imam procesor Intel inside Core 2 Duo, 2 x 3,00 Gh i navedenu grafičku kartu. Svaka pomoć je dobrodošla ;) Hvala unaprijed! |