[ millancheOLE @ 17.07.2009. 21:18 ] @
| Juce sam odneo na popravku procesor amd athlon 2400+ kod majstora, koji mi ga je navodno popravio, procesor je pregoreo, a on je kao uspeo da ga popravi! Procesor sada radi, ali na brzini od 1250mhz, a treba da radi oko 2000mhz! Recite mi da li je uopste moguce popraviti procesor, a ako je to moguce, da li je moguce popraviti tako da radi pri manjem taktu?! Meni deluje suludo, ali dobro, mozda je covek spreman da radi za Microsoft!!! :) |
[ Binary Mind @ 17.07.2009. 21:49 ] @
Jesi li siguran da je procesor uopste bio pokvaren/progoreo? Ko je izvrsio pocetnu dijagnozu pre nego sto si odneo procesor u servis?
[ jagodicabobica @ 17.07.2009. 22:03 ] @
Jednostavno udji u bios i samo idi na F10 da ponovo sacuvas podesavanja i kada se upali radice na svojoj frekfenciji od 2000mhz.
[ jagodicabobica @ 17.07.2009. 22:07 ] @
Koliko ti je naplatio popravku, moguce je da je samo zamenio procesor za neki polovan iste oznake kji je imao u radnji ili nesto slicno.
[ millancheOLE @ 17.07.2009. 22:32 ] @
On je rekao da je to u pitanju... rekao je da je pregoreo i da ga je on osposobio... kako, to ne znam!
[ millancheOLE @ 17.07.2009. 22:34 ] @
Naplatio mi je 20e, ja mislim da je menjao procesor, jer prvo mislim da cpu ne moze da se popravi, a iako je moguce, koja je to popravka kad ti prepolovi radni takt?!
[ Binary Mind @ 17.07.2009. 22:40 ] @
Prilicno sam siguran da je proc samo zamenjen. Koju plocu imas? Mozda treba procesor rucno u BIOS-u da podesis na nominalnu frekvenciju.
[ millancheOLE @ 17.07.2009. 22:47 ] @
m7ncg - pise biostar, mada je prihvatao drajvere nforce2. Imam jos jedno pitanje... kako da resim problem kopiranja prilikom instaliranja sistema. Naime, kada zavrsi formatiranje, i otpocne kopiranje fajlova na hdd, pojavi se plavi ekran koji kaze da fajl ne moze da se iskopira... to mi radi na dva kompa, i ne mogu da ukapiram sta je u pitanju. menjao sam kablove, opticke uredjaje, disk, sve sto mi je padalo na pamet... jel zna neko?
[ component @ 17.07.2009. 22:48 ] @
Procesor ne može da se popravi. "Majstor" ti je zamenio procesor ispravnim.... Kad bolje razmislim to može da se nazove popravka, računar ti sad radi, zar ne?  A 20-tak evra mi deluje kao cena za takvu intervenciju. 10-tak za procesor + 10-tak za ruke. U svakom slučaju trebao je da ti kaže da je stavio drugi procesor i koji je takt tog novog.
[ mserifov @ 17.07.2009. 22:50 ] @
millancheOLE
Ti si vrlo duhovit momak. Svi sa es-a te volimo puno.
[ millancheOLE @ 17.07.2009. 22:53 ] @
Sto me toliko volite, zar nije forum za otvorenu diskusiju?:)
[ musicmaster @ 17.07.2009. 23:50 ] @
Citat: millancheOLE: m7ncg - pise biostar, mada je prihvatao drajvere nforce2. Imam jos jedno pitanje... kako da resim problem kopiranja prilikom instaliranja sistema. Naime, kada zavrsi formatiranje, i otpocne kopiranje fajlova na hdd, pojavi se plavi ekran koji kaze da fajl ne moze da se iskopira... to mi radi na dva kompa, i ne mogu da ukapiram sta je u pitanju. menjao sam kablove, opticke uredjaje, disk, sve sto mi je padalo na pamet... jel zna neko?
Ne valja ti ram ili sami CD.
Izgleda da je ram.
[ Binary Mind @ 18.07.2009. 00:04 ] @
^Istestiraj RAM.
Dodatak: Sto se tice ploce, u BIOS-u podesi da FSB Frekvencija bude 133MHz a mnozilac (CPU Ratio) 15 ako postoji takva opcija i proc ce raditi na nominalnoj frekvenciji...
[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 18.07.2009. u 01:18 GMT+1]
[ fidel_urga @ 18.07.2009. 10:35 ] @
Na procesorima (koji imaju nogice), moguce je zalemiti otkinute nogice. Tu se od prilike zavrsava mogucnost servisa procesora. Znaci, slazem se da ti je procesor promenjen ili nije u opste bio pokvaren nego ti je nesto drugo sredio a rekao da je procesor.
Uzroci nemogucnosti kopiranja fajlova tokom instalacije WINDOWS-a mogu biti razliciti i ne slazem se da se svode samo na los CD medij ili RAM. Posto si vec imao problema sa procesorom (pogotovo ako ti je majstor "popravio" a ne zamenio CPU) moze biti i do njega, zatim do ploce, napajanja...Prakticno sam u iskustvu imao slucajeve svih komponenti u racunaru koji su dovodili do tog problema.
Za pocetak, narezi nov CD sa WINDOWS-om i probaj. Ako nece ni tada, skini sa neta MEM TEST i pokreni da vidis ima li problema sa RAM-om. Ako nije ni to, napisi zakljucke pa da kontempliramo dalje ili pravac neki servis.
[ musicmaster @ 18.07.2009. 12:59 ] @
Čija li je to ruka?
Ta koja ume da lemi pinove....
Ja koji nisam RTV serviser, a i gomila onih koji jesu,
smem da se kladim, ne bi umeli to....
Ipak je to bila samo zamena.
101%.
[ millancheOLE @ 18.07.2009. 18:16 ] @
Pa to je ruka Bil Gatesa :D Sta da kazem... :) Nego dobro, makar mi radi procesor, iako je upola sporiji (sa 2ghz na 1,3).. Sad cu bas da proverim sta moze da bude... cd sam probao, to nije, opticki uredjaj i ide kablovi nisu, napajanje je skroz novo, kupljeno pre 2 dana... ostao je jos ram, hdd i maticna. Bios je flesovan za svaki slucaj, nije ni to.
[ Binary Mind @ 18.07.2009. 19:57 ] @
@millancheOLE
Napisao sam kako procesor da podesis da radi na nominalnoj frekvenciji.  Cudo da ti je tako korisna informacija promakla. Izgleda je vaznija ruka u Billa 
[ millancheOLE @ 18.07.2009. 21:16 ] @
bas je tako i podeseno, ali svejedno i dalje je brzina 1350mhz... zamenio je bre procesor, nema vise sta da se prica...
[ jagodicabobica @ 18.07.2009. 22:11 ] @
Pa i da je zamenio procesor nebi trebalo da ti u biosu pise frekfencija vec oznaka procesora sto znaci da bi tada radio na standardnoj frekfenciji od 2000mhz
u biosu gde ti pise na kojoj frekfenciji radi procesor mora da ima da izaberes opciju da umesto frekfencije od 1,3ghz bude 2000+
[ Binary Mind @ 18.07.2009. 22:54 ] @
Voleo bih da vidim podesavanja u BIOS-u, snimljena foto-aparatom i okacena ovde na temi ako imas digitalni foto-aparat. Znaci bio si gde treba u BIOS-u, rucno podesio FSB i mnozilac ili se uverio da je sve podeseno kako sam naveo, ako je neko to podesio umesto tebe, sacuvao podesavanja i procesor radi na 1350mhz. Interesantno... Kad malo bolje razmislim, mozda ti je cova stvarno "popravio" procesor. 
[ SASA M. @ 19.07.2009. 05:23 ] @
"Al ga je opravio, svaka mi cast.." 
[ pantic68 @ 20.07.2009. 12:04 ] @
Citat: musicmaster: Čija li je to ruka?
Ta koja ume da lemi pinove....
Ja koji nisam RTV serviser, a i gomila onih koji jesu,
smem da se kladim, ne bi umeli to....
Ipak je to bila samo zamena.
101%.
Radi se to, menjao sam više puta i to na 478 i 754 procesorima koji imaju dosta tanje i gušće rasporedjene pinove. Zarubljena igla od šprica za pridržavanje, dobra lemilica, dioptrija i ide, naravno uz graške znoja na čelu jer je popriličan smor da se ucinculira tamo gde treba.
[ SASA M. @ 21.07.2009. 07:48 ] @
Moze da se uradi, ali u vecini slucajeva nije potrebno, osim ako nisi maler da ti se odlomi neki od signalnih pinova. Najcesce se osteti neki od stotinjak gnd ili vdd pinova.
[ pantic68 @ 25.07.2009. 10:51 ] @
Najčešće se po marfijevom zakonu ili po zamisli konstruktora koji je pravio raspored odlomi baš neki signalni pin a uz još malo zle sreće se i ne odlomi već otkine sa parčetom pcb-a. Zato je bolje i ne pokušavati sa ispravljanjem totalno zgnječenih već ih odmah zameniti, u nedostatku donatora može i sa nekim vdd ili vss.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|