[ sixstringer @ 18.07.2009. 16:07 ] @
Pozdrav.
Kada mi je aktivan uTorrent, a ne zauzima 100% opsega za download (pratim pomoću Net meter-a), firefox, messengeri i ostali web programi se guše kao da nema ni mrvice opsega slobodno. U čemu je problem? Da li to uTorrent rezerviše 100% opsega? Da li mogu to nekako da kontrolišem? U pitanju je kablovski internet, 768/128, WinXP...
[ calexx @ 18.07.2009. 16:28 ] @
Koliki je upload? Pre će problem da se pojavi sa te nego sa DL strane.
[ sixstringer @ 18.07.2009. 16:39 ] @
Napisao sam - 768/128. Problem je u tome što u uTorrent-u stopiram sav upload, aktivan je npr. samo jedan download, jedan fajl. Znači, jedini upload koji postoji je upload tog fajla koji istovremeno skidam. E, sad, pošto je upload opseg 128kb/s prosto ne mogu da verujem da se ostatak opsega guši zbog uploada koji se dešava u uTorrent-u. Preko Net meter-a pratim i up i down i upload nije ni blizu plafona, a kada pokušam da otvorim bilo koju stranicu u firefox-u ne uspeva nego mi izbacuje "Try again" obaveštenje. Takođe se dešava da Meteo Fusion ne uspeva da uradi refresh. Mislim, koliko je potrebno da bi se to obavilo??? Zbunjen sam.
[ Flash411 @ 18.07.2009. 17:15 ] @
Puno losijih routera hoce tako sta napraviti ako imas
podeseno puno konekcija ili da se skida puno torrenta odjednom.
[ calexx @ 18.07.2009. 17:32 ] @
Nisam pitao koliki je UL u paketu nego koliki je UL u uTorrentu tj da li si ga ograničavao. Probaj da globalni UL ograničiš na 10, na 5 pa i na 2KBps, ne znam kako je na tom kablu ali to na ADSL-u ume mnogo da ubije vezu. Može problem da bude i kod rutera ako ga imaš, dok sam koristio Connexant Hasbani svaki P2P program je totalno ubijao ostale komunikacije, zamenjen je TP-Link ruterom i radi mnogo bolje.
[ sixstringer @ 18.07.2009. 17:47 ] @
Citat:
calexx: Nisam pitao koliki je UL u paketu nego koliki je UL u uTorrentu tj da li si ga ograničavao.

Aaa... Sorry, nisam te skontao. Probao sam da ograničim i ul i dl na torrentu i sad se ponaša bolje. Znači, stvarno ul može toliko da uguši ostatak komunikacije... Ako sam dobro shvatio. A ruter ne koristim.
[ Stranger2 @ 19.07.2009. 18:44 ] @
iz mog iskustva, najmanje ometa surfovanje program BitComet. Pomocu BitComet-a povecam broj konekcija na windowsu XP na 200. Isto sam radio i na racunaru sa ruterom i bez rutera i uvek je moglo prijatno da se surfuje internetom dok bitcomet ne zauzima veci deo uploada i downloada. U BitCometu obicno ogranicim download na 100Kbit manje od maksimuma a upload obicno drzim ogranicen na 25Kbit. Ali i kada stavim na unlimited jos uvek mnogo manje ometa surfovanje primetno nego ostali torrent programi.