[ Borg Collective @ 20.07.2009. 14:33 ] @
Pozdrav, mogu da kazem da sam nov u JAVA-i. Poceo sam, cisto vjezbe radi, da kucam programcic. Stvari tipa "hello world" i nesto komplikovanije sam obradio. Mislim da je najlakse ovako da opisem: Zamislimo jedan program koji cini nekoliko formi u kojima se izvode razne akcije. Medju tim formama nalazi se i jedna "Console" forma u kojoj bih zelio da prikazem sve akcije koje se desavaju u programu u jednom list ili table ili text area boxu, nije bitno. e sad recimo imam formu u kojoj se vrsi konektovanje na neki server ili bazu, kada se unesu podaci, pritisne se dugme "connect" i izvrsi se konekcija a u neki String[] ili slicno se upise "Izvrseno konektovanje na bazu podataka", potom imam drugu formu u kojoj je unos u bazu a negdje se (String[] ili slicno) opet zapise "Artikl Sony G-90 je upisan u bazu"... i sve tako redom tokom rada programa... kasnije, kada se otvori forma "Console" ispisu mi se sve akcoje koje su se do tada desile (od kada je pokrenut program)... u obliku recimo: 12:32:14 - Izvrseno konektovanje u bazu 12:33:35 - Artikl Sony G-90 upisan 12:42:18 - Izvrseno racunanje srednje vrijednosti ... i tako dalje Moje pitanje je Gdje da cuvam "te" stringove??? da mogu da ih pozovem iz bilo koje forme, prikazem ili manipulisem njima... Uh zapetljao sam, valjda ce neko da skonta... hvala |