[ SuperHero @ 14.12.2003. 22:47 ] @
napravio bi boot cd za xp
posto imam xp na cd u al nije butabilan
skinuo sam ... fajl za xp koji pravi 5 butabilnih disketa :D
da li bi mogao nekako da napravim boot cd a da se ne smaram da disketama ?
poz

[Ovu poruku je menjao kUdtiHaEX dana 17.12.2003. u 00:47 GMT]
[ Nabukodonosor @ 14.12.2003. 23:30 ] @
Naravno. Skini prvo sa Neta Microsoft Corporation.img. Dalje U Nero-u izaberi u dijalogu za novi cd 'Boot CD' i na tabulatoru Boot za Image izaberi taj fajl (Microsoft Corporation.img). Cekiraj 'Enable expert options' i podesi sledece: Kind of emulation - No emulation, Load segment of sectors - 07C0, Number of loaded sectors - 4. Ostalo ostavi kako jeste. Na tabulatoru ISO za format izaberi Mode 1, i neka ti bude cekirano (mada bi trebalo da vec jeste) Do not add ';1' ISO...Klikni na New, prebaci fajlove i to bi bilo to. Ako hoces da ti bude integrisan i SP1, to je vec druga prica. Necu da pisem ako ti ne treba. Ako ti bude trebalo, javi. Nadam se da sam bio od pomoci. ozdrav.
[ SuperHero @ 14.12.2003. 23:44 ] @
hvala puno !
moze i objasnjenje za sp1 ako nije problem

bas trazim link za Microsoft Corporation.img..
[ Nabukodonosor @ 15.12.2003. 01:43 ] @
Pa ako moze onda evo . Dole ti je link za Microsoft Corporation.img i za SP1. Skini SP1 sa Neta, ako ga vec nemas. Napravi direktorijum na disku pod nazivom XP-SP1 (na primer). Sada treba da raspakujes SP1. U 'Run'-u C:\XP-SP1\xpsp1a_x86_EN.exe -U -X:C:\XP-SP1\SS-XP1. Ovo xpsp1a_x86_EN.exe je ime SP1 kod mene. Ako je od tebe drugacije, upisi to ime. U 'Run' dijalogu kucaj C:\XP-SP1\SS-XP1\Update\Update.exe -S:C:\XPcd\SP1, gde je Xpcd glavni direktorijum XP instalacije, a SP1 neki proizvoljni direktorijum. Sada bi trebalo da ti integrise SP1 u WindowsXP instalaciju. I na kraju bi trebalo da budes obavesten da je sve zavrseno, a tu se zavrsava i moj post. Pozdrav.

http://www.bhtechnet.com/download/Microsoft%20Corporation.zip
http://www.microsoft.com/windo...s/servicepacks/sp1/default.asp

[Ovu poruku je menjao Nabukodonosor dana 26.01.2004. u 03:09 GMT]
[ SuperHero @ 16.12.2003. 15:47 ] @
hvala puno na pomoci !

imas jedan pp :)
[ Shadowlord @ 23.12.2003. 20:26 ] @
Evo jednog korisnog linka za one koje interesuje pravljenje custom multi-boot CD-ova , tu ima svega i svacega.... http://www.nu2.nu/bootdisk
Takodje ima kod kineza (www.ttdown.com) programcic diskemu 2.0 koji podrzava i graficki mod...
[ Boxon @ 27.12.2003. 20:15 ] @
Nabukodonosor, kada idem da raspakujem SP1 i u command prompt otkucam ovaj red sto si rekao: xpsp1a_x86_EN.exe -x izbaci mi tamo ovo: 'xpsp1a_x86_EN.exe' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. Do cega li je?
[ Nabukodonosor @ 28.12.2003. 01:27 ] @
Citat:
XBojoX:
Nabukodonosor, kada idem da raspakujem SP1 i u command prompt...

Ne, ne ,ne...pogresno si razumeo. Ne kucas to u promtu nego u 'Run' dijalogu. Znas, kliknes start pa 'Run'. Kapito?
[ Boxon @ 28.12.2003. 11:05 ] @
Ma kapiram ja, samo bratac, sa onom tvojom komandom cmd se poziva command prompt, i trebalo bi je onda izostaviti. A vec sam se u medjuvremenu snasao, isto preko run-a samo malcice drugacije komande, uglavnom imam bootabilan WinXP Pro sa SP1. Sve u svemu hvala svima sto nastoje da pomognu userima na pravljenju istoga, uostalom nadje se na netu dosta tutoriala za isto na engleskom i njemackom.

Pozdrav!
[ Nabukodonosor @ 29.12.2003. 17:04 ] @
Moja greska. Ispravio sam post i stavio sam drugi nacin.
[ Miroslav Ranković @ 07.01.2004. 05:30 ] @
Meni to nece da radi... Prijavi mi gresku:

Failed to copy some or all of the files necessary for integrated install.

Please check that:
a) No network or copy errors occurred during the integration process
b) The format of the destination directory is correct.
The files to be integrated must reside in an i386 and/or ia64 or nec98 directory
(i.e. for an i386 share, if you typed "update /s:c:\cdshare", the files must be in the c:\cdshare\i386 directory).

Uradio sam sve kako ste napisali da treba...
[ Miroslav Ranković @ 07.01.2004. 19:27 ] @
Uspeo sam...

Nabukodonosor nije dobro napisao komandu...
Znaci ne ide update /s:C:<dir> nego update -s:C:<dir>

Barem je kod mene tako... :)
[ codemaster @ 25.01.2004. 15:09 ] @

hm, ja sam pokusao da napravim Win 2k SP4 komandom C:\2k-SP4\servicepack.exe -s:C:Win2k-cd u "Run" dialogu

islo je ono, extracting and updateing, samo kad je tako integrisana instalacija gotova, gotovo da se ne razlikuje u velicini :o) obican cd i ovaj "integrisan" (stari 362mb a novi 375mb, znaci li to da su neki file-ovi overwriten??)

ovako naveden postupak Nabukodonosorov kod mene ne radi... pa sam to skratio po nekom tutorailu sa neta...

da li je u redu ova komanda s kojom sam ja "integrisao" SP4 (nisam siguran da li sam uopste) i gde da nadjem te IMG fileove za novi Win 2k cd???????

[ Nabukodonosor @ 26.01.2004. 01:19 ] @
Citat:
codemaster:

hm, ja sam pokusao da napravim Win 2k SP4 komandom C:\2k-SP4\servicepack.exe -s:C:Win2k-cd u "Run" dialogu

Ne, nije dobro tako. Prvo moras da otpakujes taj service pack, pa tek onda da ga intergrises u instalaciju. Otpakuj ga komandom -U -X:C:\bla bla..., pa ga onda intergrises onom komandom sto si je ti koristio.
[ codemaster @ 26.01.2004. 11:27 ] @
Citat:
Ne, nije dobro tako. Prvo moras da otpakujes taj service pack, pa tek onda da ga intergrises u instalaciju. Otpakuj ga komandom -U -X:C:\bla bla..., pa ga onda intergrises onom komandom sto si je ti koristio.

hm, meni si cini ipak da je ok, jer je sve islo ok, extracting and integrateing..bla bla
samo mi je sumnjivo to sto je velicina tog cd-a veza za nekih 10-ak mb samo...
da li je to ok? za koliko se poveca size na XP npr? jer ako nije integrisan koja su ova 10 mb????? sam SP1 ima 100-nak mb... lol

i ne rece mi za IMG file... da li ga ima uopste, bootable Win2k???

[ Nabukodonosor @ 26.01.2004. 23:13 ] @
Citat:
...i ne rece mi za IMG file... da li ga ima uopste, bootable Win2k???

Pa zar nisam stavio link gore? Koristi Microsoft Corporation.img.
[ Nabukodonosor @ 26.01.2004. 23:28 ] @
Citat:
codemaster:
...hm, meni si cini ipak da je ok, jer je sve islo ok, extracting and integrateing..bla bla

Pa nije mi jasno zasto ne otpakujes Service Pack. Videces o cemu ti pricam kada ga otpakujes. Ne moze da ti ga integrise u instalaciju ako nije ni otpakovan, zar ne? Dalje prati ono sto sam napisao.
[ codemaster @ 27.01.2004. 15:27 ] @

gotovo! :o)

evo kako sam integrisao SP4 (cd je i bootabilan)

prvo ide komanda:
w2ksp4.exe -x u command prompt-u (moze i skracena verzija, ona komanda gore) sledi extracting...

sad je integracija:
C:\Win2ksp4\i386\UPDATE\update.exe -S:C:\Win2kcd-root

i to je to, samo jos treba skinuti bootfiles za bootable cd
link: http://www.tacktech.com/pub/microsoft/boot2k/bootfiles.zip

isprobao sam i radi, i bootovanje i instalacija, sve je ok tako da je sad ovo a posteriori ;o)

Citat:
Pa zar nisam stavio link gore? Koristi Microsoft Corporation.img.

hm, nisam uspeo s tim img file-om vec sa ovim sa linka.

Citat:
Pa nije mi jasno zasto ne otpakujes Service Pack. Videces o cemu ti pricam kada ga otpakujes. Ne moze da ti ga integrise u instalaciju ako nije ni otpakovan, zar ne?

pokusaj pa ces videti da se automatski prvo otpakuje pa onda ide integracija sa citavom instalacijom.

samo me je bunilo to sto se ne razlikuje velicina instalacija pre i posle integracije, ali zato se i zove integracija, jel? :o))

hvala i pozdrav

[ Nabukodonosor @ 27.01.2004. 19:30 ] @
Pa dobro, bitno je da si uspeo. Ja sam to uradio na malo drugaciji nacin. Dobro je da smo ovde izneli par nacina za one kojima ne uspe jedan.
[ codemaster @ 28.01.2004. 10:59 ] @

naravno :o)

evo jednog linka:

http://download.microsoft.com/download/b/e/f/befc684c-03a4-4700-be7e-2473689071c5/mp9edp.exe

to je deployment za slipsteam Windows Media Player-a u citavu instalaciju;)
moze da se i DirectX integrise;)

[ Nabukodonosor @ 28.01.2004. 15:57 ] @
Ma znam, moze da se intergrise sta god hoces. Samo moras da znas koji installer koristi taj program i koji su switchevi za njega.
[ R-Byter @ 05.02.2004. 13:52 ] @
E kad smo vec kod toga, sve sto je opisano uspesno i jednostavno moze da se uradi osim sledeceg(sto meni nije uspelo, a trebalo bi da moze). Naime da li je neko probao da u instalaciju ukljuci i hotfixeve koji su dosli posle sp4 za win2k. Ja sam pokusao da instaliram nekih 6 hotfixeva, a sistem mi je instalirao samo posldenja dva. Da li se neko uopste igrao sa ovim?
[ Nabukodonosor @ 05.02.2004. 14:58 ] @
Ja sam i to radio, ali tome nije mesto u ovoj temi. Vec sam postavljao slicne teme, o 'Unattended' instalaciji. Moze da se instalira sta hoces. Napravi se batch fajl koji se pozove iz Winnt.sif fajla. Postavicu primer fajla pa pogledaj. Ali mislim da o tome treba da diskutujemo na drugom mestu. Postavi novu temu i pridruzicu ti se.
[ R-Byter @ 05.02.2004. 15:01 ] @
Nema problema. To me jako interesuje. Da li mislis da postavim novu temu u okviru ovog foruma ili gde?
Pozdrav
[ Nabukodonosor @ 06.02.2004. 00:02 ] @
Pa da. U okviru Windows Desktop foruma. Molio bih moderatore da izbrisu zadniih nekoliko postova koji nemaju blage veze sa temom. Pozdrav.
[ R-Byter @ 24.02.2004. 22:19 ] @
Pitanje za sve koji su se bavili unattended instalacijom winxp-a? Ovih dana sam bas uradio nekoliko winxp unattended diskova sa dodacima uz pomoc programa XPlode v1.0. Jako dobra stvar. A i lepo izgleda:

http://www.labudovobrdo.com/screenshot.jpg

Ako nekom treba pomoc oko ovoga spreman sam da pomognem.
[ -Nenad- @ 24.02.2004. 23:11 ] @
Kako mislis uz pomoc "XPlode v1.0" ?
Koji je to program? Daj neki link za download?
[ Nabukodonosor @ 24.02.2004. 23:38 ] @
I mene zanima. Ja sve radim rucno.
[ R-Byter @ 25.02.2004. 11:00 ] @
@-Nenad-:

Ovo je link sa koga se moze skinuti program. Freeware je naravno.

http://xplode.voidfx.com/

Poenta programa je da se startuje u odredjenom momentu instalacije OS-a, i onda on odradi posao oko instalacije dodataka kako mu je podeseno.
Ja sam ga recimo dodao u [GuiRunOnce] odeljak winnt.sif fajla. E sad, njegova podesavanja o tome koje ce dodatke da instalira, nalaze se u jednom xml fajlu koji ne bi trebao da bude tezak za editovanje onome ko poznaje notepad. :)
Uostalom, sa skinutim programom dobija se i help i sample xml fajl.

Evo primera jedne od linija u xml fajlu(silent instalacija .NET framework-a):

Code:
<item display='.NET Framework 1.1'>
<execute display='Installing .NET Framework 1.1...' program='%systemdrive%\included\net11\netf11.exe' arguments='/q:a /c:"install /l /q"' />
</item>

Atribut display prikazuje tekst tokom instalacije, atribut program je putanja do programa, a atribut arguments su switchevi za instalaciju. Znaci nema nekih poteskoca. Naravno mogu se podesiti i fontovi koji se vide na screenshot-u, velicina tog instalacionog prozorcica, njegov izgled(mogu se menjati slike i staviti svoje), mogu se dodavati useri, brisati fajlovi i direktorijumi i sve to u jednom xml fajlu.

Ako treba jos objasnjenja kazite, ali ja sam jednom recju bas zadovoljan sa malim alatom.
Pozdrav
[ -Nenad- @ 25.02.2004. 14:35 ] @
Sta ako instaliram na formatiran disk, da li fajlovi treba da se nalaze na cd-u WinXp
ili mogu da ih narezem na neki drugi i u toku instalacije izvadim XP i ubacim taj
snimljeni i on sa njega instalira hotfixeve tipa (q1..., kb1..., net framework, directX9.0b...)?
[ Nabukodonosor @ 25.02.2004. 15:09 ] @
Citat:
-Nenad-:
Sta ako instaliram na formatiran disk, da li fajlovi treba da se nalaze na cd-u WinXp
ili mogu da ih narezem na neki drugi i u toku instalacije izvadim XP i ubacim taj
snimljeni i on sa njega instalira hotfixeve tipa (q1..., kb1..., net framework, directX9.0b...)?

Ne mozes. Pri butovanju diska, on proverava winnt.sif fajl i odmah zna koji ce batch fajl da startuje na t-13 minuta.
@R-Byter
Zbog cega je taj program bolji od obicne prompt instalacije? Mislim, kakve su mu prednosti, osim sto lepse izgleda i sto je sa njim sve ovo komplikovanije?
[ R-Byter @ 25.02.2004. 15:37 ] @
Citat:
Ne mozes. Pri butovanju diska, on proverava winnt.sif fajl i odmah zna koji ce batch fajl da startuje na t-13 minuta.

Nije t-13 jedini trenutak za instalaciju dodataka. U tom trenutku mogu, ali i ne moraju da se instaliraju dodaci.

Citat:
Zbog cega je taj program bolji od obicne prompt instalacije? Mislim, kakve su mu prednosti, osim sto lepse izgleda i sto je sa njim sve ovo komplikovanije?

Za onoga ko razume, nije problem nijedan nacin, posto ih ima vise. Poenta je da se ljudima olaksa, a mislim da se ovim softverom olaksava i ne mislim da je komplikovaniji. Jos nesto, kako ti iz command prompta dodajes usere?
Pozdrav

[Ovu poruku je menjao mangel dana 26.02.2004. u 01:01 GMT]
[ Nabukodonosor @ 25.02.2004. 21:03 ] @
Ne dodajem. Ja sam jedini. Sto pitas?
[ R-Byter @ 25.02.2004. 22:27 ] @
Ma pitam iz razloga sto ne znam kako se to radi iz command prompta, a u ovom softveru je lepo objasnjeno. :)
Inace, kako napreduje tvoja instalacija, jesi li se izborio sa DirectX-om?
Pozdrav
[ Nabukodonosor @ 27.02.2004. 22:17 ] @
Ma poludeo sam jer u teoriji (citaj: u Virtual PC-u) je sve bilo dobro, ali kada sam probao, dosta stvari nije ispalo kako ja hocu. Nije mi instalirao drajvere za placu, za graficku, mislim i DirectX9b...Tako da ne znam da li cu da nastavim da sve to razvijam dalje. Videcu. Kako je tebi ispalo sve?
[ R-Byter @ 28.02.2004. 14:18 ] @
Pa, ja sam instalirao masinu, odnsono OS na prazno, tj. bez programa tipa Vmware i VirtualPC zato sto sam negde cuo da oni nisu bas najpogodniji za takve stvari. Kazem ti meni je sve uspelo do kraja. Instalirao sam NET framework, 48 hotfixeva, DirectX 9.0b, IE6 sa SP1, DivX i Xvid kodeke, AC3 filter, Flash player, BS Player, englesku, srpsku latinicnu i cirilicnu tastaturu, i jos mozda nekih par sitnica i sve je proslo bez greske.
[ mega genius @ 11.07.2004. 12:18 ] @
nabukodonosor molio bih te ako mozes malo da pojasnis unattend instalaciju na xp-u.uspesno sam napravio boot xp sp1 cd,ali ne razumem bas kako da uredim winnt.sif fajl,a da ne pricamo koliko mi samo dosadi dizati xp pa ponovo sam instalirati rucno sve programe,pa ako mozes...,a setup programa i drivera treba da ubacim u i386direktorijum??,jel moze kako da se odmah integrise hrvatski/srpski na xp ili moram to kroz unattend?I na kraju gde treba da spremim napravljeni winnt.sif fajl i cuo sam da uz njega ima jos nekih nusproizvoda pa gde treba da to sve smestim i jel istina da winnt.sif mora da bude na floopy,pa zar to nije na cd-u i cela instalacija automatska?Unapred puno hvala
[ Nabukodonosor @ 11.07.2004. 12:30 ] @
Sto se tice winnt.sif fajla, on treba da bude u I386 folderu. Na WinXp CD-u imas alat koji se zove setupmng.exe. Nalazi se u Support\Tools folderu. Njega startuj i sa njim napravi winnt.sif. Onda ga prepravi rucno u Notepad-u.
Sto se programa i drajvera tice, to je jedna velika glavobolja. namucices se dok to ne sredis. Evo ti primer kako se poziva osnovni start.cmd fajl pa mozda nesto shvatis iz ovoga. On se poziva iz winnt.sif fajla.
[ mega genius @ 11.07.2004. 12:45 ] @
ajd hvala za onaj start.cmd ,eh i mislio sam da su programi i driveri komplikovan posao,a procito sam da si i ti imao s time problema(driveri za graficku,directx 9.0b,drajvere za placu) pa jel to stvarno tako komplikovano ili se da srediti s nekoliko pokusaja
[ mega genius @ 11.07.2004. 13:00 ] @
i jos nesta jesi li ti uspeo da sve to iskombiniras,da sve usavrsis?Znaci u kad sve zavrsim u winnt.sif-u napisem start.cmd?A jel mi mozes reci kako odredujem putanju do programa na cd-u ili jos bolje ako imas vec gotovi winnt.sif sa programima i drajverima da mi to kopiras u notepad pa da okacis ovde da to pokupim(mislim ne ceo winnt.sif nego samo taj deo gde su programi driveri i ost. softwer
[ Nabukodonosor @ 11.07.2004. 15:41 ] @
Nije bas prost posao i ne da se srediti u nekoliko pokusaja. Sto se tice winnt.sif-a nemam ga sredjenog, tacnije nemam ga uopste, jer sam ja od toga jos davno odustao. Ne isplati se ta muka ukoliko ne instaliras Windows na 10 masina dnevno.
[ mega genius @ 11.07.2004. 15:49 ] @
cini mi se da cu i ja, znas sta pa sta fali instalirati programe i rucno ipak je to polako pa sigurno,sta znas mozda se nade neko pametniji pa nam to sve fino u detalj objasni(cudni su putevi gospodnji), a dotad kramp u ruke pa cackaj rucno po xp-u kao i ja - peace brother ,doci ce brate i bolja vremena kad mi budemo hakeri pa cemo da rezemo xp-e sa svim potrebnim stvaricama
[ mega genius @ 11.07.2004. 16:06 ] @
R-Byter ako moze detaljna pomoc oko onog programa xplode,ja mislim da je to prekomplicirano pa ajd ako mozes i ako imas vremena navrati na forum pa objasni detaljno ako nije problem
[ Nabukodonosor @ 11.07.2004. 16:26 ] @
Citat:
mega genius: cini mi se da cu i ja, znas sta pa sta fali instalirati programe i rucno ipak je to polako pa sigurno,sta znas mozda se nade neko pametniji pa nam to sve fino u detalj objasni(cudni su putevi gospodnji), a dotad kramp u ruke pa cackaj rucno po xp-u kao i ja - peace brother ,doci ce brate i bolja vremena kad mi budemo hakeri pa cemo da rezemo xp-e sa svim potrebnim stvaricama

Pa ja sam moj XP cd vec napravio sa svim programima, hotfixevima, drajverima i slicnim stvarima. Samo sam konstatovao da ako nisi bas vican svemu tome ne bi trebalo da pocinjes. Ja sam sve to radio uz pomoc VirtualPC-a, koji olaksava zivot u toj situaciji.
[ mega genius @ 11.07.2004. 16:57 ] @
Pa tako kazi,e onda super kad nabavim program probacu,ali ako zapnem os biti voljan pomoci, ja cu ti javiti.A kakav je program,jel s njim direktno dodajes programe i drajvere i jel jednostavan za koristenje?

Ni na nebu ni na zemlji nema ovakve za***..... sa windowsima
[ Cyrix @ 14.07.2004. 13:37 ] @
meni prodje postupak ok i narezem disk ok (winxp +sp2) ali kada treba da bootoje disk izbaciporuku cannot boot from cd, code 4.
sta moze da bude problem?
[ Nabukodonosor @ 14.07.2004. 14:16 ] @
Sve je vise Kraljevcana, a? Super. Sto se tice tvog problema, Code4 greska se odnosi na BIOS, tj. na potrebu da se isti apdejtuje, da bi kako treba butovao disk.
[ Cyrix @ 14.07.2004. 21:24 ] @
update-ovao sam bios ali problem je ostao.
da li problem mozda nije u tome sto je sve narezano na rw odnosno na citljivost rw-a pod dosom bez udf readera?
[ borstale @ 14.07.2004. 21:29 ] @
Ovo je off topic, al kad ste već u kancelariji - kao se updatuje BIOS?
[ Nabukodonosor @ 15.07.2004. 11:32 ] @
@Cyrix
Pa to mozes da saznas na samo jedan nacin. Narezi jedan obican CD i znaces. Ili jednostavno koristi neki Virtual machine, kao npr. VirtualPC.
[ mega genius @ 15.07.2004. 14:03 ] @
nabukodonodor kad napravim $OEM$ folder i u njemu podfoldere,pa kad onda dodam programe i drajvere u te foldere kako da ga nateram da mi instalira programe u program files,drivere na system32?I jel mogu sve naredbe da stavim u jedan batch tj. u start.cmd,a jel ti koristis GuiRunOnce metodu ili RunOnceEx?
P.S Virtual Pc zakon, nema vise glavobolje
[ Nabukodonosor @ 15.07.2004. 18:18 ] @
Kada hoces da se neki programi samo prekopiraju sa CD-a u Program Files (kao npr. Winzip, koji nema potrebe da se instalira, vec se samo prekopira) onda postoji folder za to, u koji kopiras sve takve stvari. Isto tako i za System32. E sad da me ubijes ja ne mogu da se setim kako treba da stoji ime tog foldera, ali sam 90% siguran da je %Prog%. Jebiga, davno sam to radio, a imao sam neki krah sa hard-om, pa mi je sve otislo u materinu dosta pre finaliziranja CD-a, pa sam izgubio volju. A nemam niti jedan jedini trag svog rada, tako da mogu samo napamet da ti pricam. Pronjusi malo po Netu, naci ces dosta korisnih stvari.
[ mega genius @ 16.07.2004. 20:07 ] @
a jel znas mozda gdje se mogu naci switchewi za divx511,xvid,bsplayer i jos nesto jel za xvid i divx mogu da izvadim *.ax datoteku i da je usmjerim da je kopira na system 32 i jel bi to radilo
[ Nabukodonosor @ 17.07.2004. 02:03 ] @
Znam da postoje, jer sam ih ja radio, ali gde...Postoji dobar forum na ovu temu, ali i tu ne mogu da ti pomognem. Trazi preko Google. Ja sam tako sve nasao. Sto se tice .ax fajlova, ne bi radilo na taj nacin jer takav fajl ne bi bio registrovan, ali mozes posle kopiranja da postavis liniju u batch fajlu koja ce da pozove regsvr32 da registruje taj .ax fajl.
[ mega genius @ 17.07.2004. 14:55 ] @
Sam sam napravio switcheve za divx5 i xvid,ali i za bsplayer i za easycdda i jos dosta programa samo moras da pogledas koji installer taj program koristi i onda isprobavas switcheve,treba malo procackati i sve se moze napraviti
[ Nabukodonosor @ 17.07.2004. 16:20 ] @
Pa naravno.
[ san. @ 17.07.2004. 20:00 ] @
moze li malo opsirnije upustvo o pravljenju switcheva?
[ Nabukodonosor @ 17.07.2004. 21:05 ] @
A jesi li trazio po netu? Pa nisi, naravno. Evo to adresa najboljeg foruma sto se toga tice. Posle 10 sekundi guglanja.
http://www.msfn.org/board/inde...1ad1193efd91852e210305&c=9
[ mega genius @ 21.07.2004. 14:47 ] @
ljudi jel zna ko kako napraviti silent install ati catalyst drivera?Imam odvojeno control panel i driver,cpanel uspijem instalirati a driver ne mozes da te bog ubije ne znam sta vise da radim jos me samo to zajebava,kad to napravim unattend je gotov.
P.S verzija je ati catalyst 4.7
[ mega genius @ 21.07.2004. 14:49 ] @
Nabukodonosor onaj folder treba da se zove $Progs
[ Nabukodonosor @ 21.07.2004. 15:06 ] @
Jel nisi nasao na onom forumu?
[ mega genius @ 21.07.2004. 19:22 ] @
ma bio sam i prije na tom forumu al i tamo ljudi imaju takvih problema
[ Nabukodonosor @ 22.07.2004. 01:40 ] @
Pa zato ti i rekoh da odes tamo, jer ces naverovatnije tamo i naci resenje.
[ mega genius @ 22.07.2004. 12:47 ] @
ma trazio sam ko konj ali ne mogu naci pravo rjesenje
[ Katarina_ @ 27.07.2004. 09:38 ] @
Mozda ce ti ovaj dokument pomoci. Mogu ti poslati i xp sp1 deploy tools
http://unattended.msfn.org/xp/applications/cdex.htm
[ Cyrix @ 28.07.2004. 21:59 ] @
e obavezno posetite ovaj gore pomenuti sajt http://unattended.msfn.org .
ima odgovor na temu iz naslova i jos gomilu stvari vezanih za to.

obavezno!!!
[ Dj_Losmi @ 06.08.2004. 18:14 ] @
E, hvala , Curix sajt je boli glava!!!
Evo sad bas gledam neke stvari na tom sajtu.
[ u_m @ 10.08.2004. 11:09 ] @
E, mislim da smo doktorirali SP1, kako sad da napravim cd xp+sp2

Da li je neko skinuo sp2 da li vazi ista procedura kao i za sp1?
[ R-Byter @ 10.08.2004. 12:09 ] @
Dakle, evo mog povratka na ovu temu.
Skinete lepo full SP2(oko 250 MB) i stavite ga u neki folder, npr. XPSP2.
Sadrzaj XP-a prekopirate u folder XP recimo. Onda idete na Start -> Run i otkucate sledece:

X:\XPSP2\XPSP2.exe -s:X:\XP\

gde je X ime drajva na kome se nalaze folderi XP i XPSP2.
Pozdrav!
[ nur @ 12.08.2004. 21:28 ] @
to je super sto si naveo,medjutim hoce li smetati da se na integrisan windows xp sa sp1 integrise sp2 ili mora biti osnovni xp da se integrise sp2.

Mogu li bootabilni cd kompletan prekopirati u xp direktoriji ili moram da pravim novi bootabilni cd

unapred hvala
[ DjordjeRd @ 13.08.2004. 09:14 ] @
Uvek previdim ove fiksirane teme...

Mora na netaknuti XP, neće preko integrisanog SP1. Međutim imam još problema. Bajteru, da li si isterao stvar do kraja? Meni prolazi integracija, ali imam problem sa instalacijom...
[ u_m @ 13.08.2004. 12:06 ] @
sta je problem?? key?? da li da se upustam u to?
[ l1nk @ 13.08.2004. 23:34 ] @
Evo ja ovog momenta krecem da uradim CD sa Integrisanim SP2 u WindowsXP, pa cu odma iskoristiti i pisati kako sam to uradio do kraja...inace za SP1 je isto da se poveze sa temom :) pa moderatori neka razgrabe na dva dela :p

Znaci skinemo SP2 sa Microsoft_ovog sajta, tamo ima link, tako da ga nepiskaram ovde, a ima i tema vec otvorena...U Total-Commanderu treba raspakovati folder pod nazivom CD-SP2 (za one koji se pitaju kako raspakovao .exe, pa on je self-extract file tako da je moguce sa ALT+F9 raspakovati ga) , ako nemate Total-Commander to mozete i preko komandne linije START/RUN sa sledecmo komandom:

C:\WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe -U -X:C:\CD-SP2

Dalje treba prebaciti kompletan CD WindowsXP u folder CD-XP...

E sada, da bi CD bio bootabilan potrebno je skinuti i XPBoot koji mozete pronaci na http://www.freddyreyes.com/xpboot.zip i raspakovati ga u folder CD-BOOT...

Kada je to gotvo imamo tri foldera:
CD-SP2
CD-XP
CD-BOOT

Krece integracija...

Recimo da se ova tri foldera nalaze u C:\ kao kod mene, idemo u komandnu liniju START/RUN i kucamo:

C:\CD-SP2\i386\update\update.exe -s:C:\CD-XP

...e sad, to je ako ste raspakovali sa Total-Commander, inace nisam siguran ali moguce da ide i bez foldera i386 ako ste to uradili u komandnoj liniji...ovo ce malo potrajati dok sve to poveze, pa ako ste pusac, zapalite jednu cigaretu...a gotovo...ipak ide brzo...

Ok. Sada treba to sve narezati na cd da to radi...

ja koristim NERO, pa cu za njega i objasniti...

Idete na Nero - Burning Rom
zatim File > New...
odaberite opciju CD-ROM (Boot)
i markirajte opciju "Image File" i odaberite fajl iz CD-BOOT, ako vam se neprikaze, stavite "File of type" na "All files (*.*)" i izaberete file pod nazivom "xpboot.bin"
zatim "Kind of emulation" treba da stavite "No Emulation"
"Load segment of sectors (hex!):" 07C0
"umber of loaded sectors:" 4
i to je sto se tice ovog dela...idemo dalje...

Idite na Label...
u "Volume Label" upisite WB2PFRE_EN
Posle toga idite na "More Fileds" gde treba da ispunite sledece:

"System Identifier" WB2PFRE_EN
"Volume Set" WB2PFRE_EN
"Publisher" MICROSOFT CORPORATION
"Data Preparer" MICROSOFT CORPORATION
"Application" WB2PFRE_EN

* za Windows XP Professional OEM zamenite WB2PFRE_EN sa WXPOEM_EN
* za Windows XP Home OEM zamenite WB2PFRE_EN sa WXHOEM_EN

i gotovi smo i sa ovim delom...OK, OK kako vec pise

sada idemo na "NEW" gde treba ucitati sadrzaj iz foldera CD-XP

preostaje da to narezemo na cd, sto verovatno i znate kako se radi, jedino mozda da napomenem da treba da se stavi "Write Method" na Disk-At-Once...e dok se meni reze CD ja cu da procitam sta sam napisao, ispravim greske i nadam se da ce vam pomoci :)

[ u_m @ 14.08.2004. 23:23 ] @
e sad jos javi kako je prosla instalacija, pa da krenemo tvojim stopama ....
[ DjordjeRd @ 16.08.2004. 14:40 ] @
Ja sam imao problem ovoga tipa: integracija prolazi, kao i sve do prvog restarta. Odmah na početku GUI dela, instalacija ispaljuje ''Manifest Parse error: Invalid at top level of document''. SXS.DLL prijavljuje grešku na CONTROLS.MAN fajlu.

Rešenje se krije ovde:http://www.lecour.net/richard/archives/000050.html
[ R-Byter @ 16.08.2004. 15:32 ] @
Izvinjavam se sto me nije bilo, zaboravih totalno na ovu temu.

Citat:
Mora na netaknuti XP, neće preko integrisanog SP1. Međutim imam još problema. Bajteru, da li si isterao stvar do kraja? Meni prolazi integracija, ali imam problem sa instalacijom...

Delimicno tacno. Ako si osakatio SP1 izbacivsi mu neke komponente da bi oslobodio prostor na Cd-u onda ce doci do problema. A moze biti i do svcpack.inf fajla ako ga imate.

http://www.msfn.org/board/inde...ic=23933&hl=slipstream+sp2

Lepo objasnjeno l1nk. Nikao nisam uspeo do sada da se nateram da napisem neki tutorijal o ovome. :)
[ Cyrix @ 16.08.2004. 23:24 ] @
ja imam novi problem. sve sam to lepo zavrsio i ugradio instalaciju i key i sve u winnt.sif i napravio iso image. mountujem ga prko alcohola i pokrenem virutal pc. pocne lepo da ga bootuje i ucita drivere. stigne do "setup is starting windows" i kada treba da se nastavi instalacija onda mi ugasi virtualni pc. winnt.sif sam napravio pomocu deploy toolsa i sve sam namestio automatski. sta bi mogao da bude problem?
[ R-Byter @ 17.08.2004. 08:33 ] @
Samo ti bocni fajl ovde pa cemo da vidimo. :)
[ Cyrix @ 17.08.2004. 09:03 ] @
koji fajl?
onaj iso od 1.2 GB?
[ R-Byter @ 17.08.2004. 09:24 ] @
Samo ako ti modovi dozvole. :)
Ma winnt.sif.
Pozdrav
[ Cyrix @ 17.08.2004. 10:55 ] @
http://www.mcn.paradoxinc.org/winnt.sif
[ R-Byter @ 17.08.2004. 11:42 ] @
Za sada mi je sumnjiv tvoj serial. :)
Aj mi kazi email pa da ti sibnem moj winnt.sif fajl.
Zasto nemas liniju za $OEM$ folder?
Poz
[ Cyrix @ 17.08.2004. 14:30 ] @
imas mail na forumu.
a za oem foldere nisam znao. kako to da podesim. osim toga ovaj sn sam nasao na crcks.am kao sn za win xp pro 2004.
[ R-Byter @ 17.08.2004. 14:44 ] @
Moze se poslati email, ali ne i attachment, zato mi sibni privatnu poruku sa email adresom pa cemo da nastavimo. Ja uopste nisam koristio deploy tools. Samo mi naprave krs od fajla. Nis' ne brini, sve ce da bude ok. :)
Poz
[ Cyrix @ 18.08.2004. 21:16 ] @
R-Byter
nisi mi poslao fajl u okviru maila.

[ Cyrix @ 21.08.2004. 01:39 ] @
sve sam odradio kako treba i sve funkcionise kako je zamisljeno. 1.2GB podataka na bootabilnom DVD+RW disku. instalacija od sat do sat i po vremena u zavisnosti od racunara. sve je radilo bez problema i sa onim imageom koji sam napravi za virtual pc nego sto virual pc nije hteo da ga ucita. narezao sam na DVD+RW i sve sljaka odlicno.
[ R-Byter @ 23.08.2004. 10:07 ] @
Rekoh ti ja da moze da pravi problem Virtual PC. I mene je zezao nevidjeno. Sve dok ga nisam otpisao i probao da instaliram na prazno.
Eto vidis, samo opusteno. :)
Poz
[ Branko R @ 23.08.2004. 10:31 ] @
Ovo baš i nije tema al je isto microsoftov proizvod pa zato pitam kako
zapakovati SP1,2,3 u Office 2000.
[ R-Byter @ 23.08.2004. 10:43 ] @
Nisam probao ali trebalo bi da radi:

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=272

Poz i javi sta si uradio.
[ fangio @ 27.08.2004. 00:47 ] @
za xp sp2

cmd ... enter :)
xpsp2 /integrate:d:\ .... d: je disk gde se nalazi folder i386
[ Netherworld @ 02.09.2004. 19:08 ] @
Za one koje interesuju Multi-boot CD-ovi neka pogledaju www.nu2.nu
Ja sam sebi "skuvao" cd koji kad se boot-uje ima meni gde biras da li ces da ides na instalaciju XP-a , Boot disk 98 w/o NTFS Pro, Part Magic, i jos gomilu stvari.... ako nekoga interesuju detalji neka pita...
[ Sunjalo @ 09.09.2004. 01:16 ] @
Pomocu ove teme sam uspeo da uradim bootabilan xp sa sp2 i sve radi savrseno .... e sad me interesuje jel moguce u sve to upakovati i media player 10 da se instalira umesto 9 ?

[ R-Byter @ 09.09.2004. 09:20 ] @
Naravno da moze! Ja vec spakovao. Ovo je jedan od nacina:

1. Da bi bilo lakse, fajl preimenujte u MP10.exe i stavite u root drive (c:)
2. Onda idite na Start -> Run i kucajte MP10.exe/c /t:C:\MP10 sto ce otpakovati fajlove u folder MP10 na c: drajvu.
3. Zatim ponovo na Start -> Run i onda kucate iexpress.exe da biste kreirali silent instalaciju wmp-a.
- Kliknite na Next
- Extract Files and Run Installion Command je vec cekirano pa pritisnite Next
- Package Title name: WMP10silent.exe, pa pritisnite Next
- No prompt je vec cekirano, pa pritisnite Next
- Dont display license je vec cekirano pa pritisnite Next
- Zatim u sekciji za dodavanje fajlova idite do MP10 foldera i dodajte sve fajlove koji su u njemu, pa pritisnite Next
- Zatim ukucajte ovo:
setup_wm.exe /DisallowSystemRestore /Q:A /R:N
- Ostavite "post install command" prazno
- Show Window postavite na none
- Finished Message postavite na No message
- Package Name and Options; izaberite ime pod kojim cete snimiti fajl, recimo WMP10silent.exe i izaberite gde ce biti snimljen. Cekirajte opciju Hide extraction process from user i pritisnite Next
- Configure Restart:izaberite No restart i pritisnite Next
- Izaberite Dont Save i pritisnite Next
- Pritisnite Next da biste kreirali silent instalaciju wmp10.

Poenta je da vam posle ovog postupka nece biti potrebni nikavi switchevi za silent instalaciju, jere je ovaj napravljeni exe fajl sam po sebi sa silent opcijama.
Dakle, dovoljno je samo pokrenuti ovaj fajl u batch fajlu ili na neki od drugih nacina i stvar je resena.
Sto se tice integracije u XP sa SP2 jos uvek se radi na tome, odnosno mnogi pokusavaju da nadju najbolji nacin. Ima nekih nacina ali nisu bas optimizovani pa ne bih pokusavao da objasnim sada. Cim budem imao vise informacija postovacu ih ovde.
Pozdrav

[ dejan_su @ 09.09.2004. 23:53 ] @
A gde mogu da nadjem Corporation.img za SP2 i da li je postupak isti kao i sa SP1?
[ NeoG @ 21.09.2004. 23:20 ] @
Poz,
Jel' ko stavio .NET Framework u istalaciju sa SP2 i sta mislite o programu nLite?

http://nuhi.msfn.org/download.html

[ R-Byter @ 22.09.2004. 08:31 ] @
Stavio sam ja ranije .NET Framework 1.1 a od skoro i .NET Framework 1.1 SP1.
nLite nisam koristio ali sam cuo dosta pozitivnih stvari o njemu.
Pozdrav
[ Brzina @ 22.09.2004. 21:52 ] @
Mozes li objasniti kako si to uradio ?
[ R-Byter @ 22.09.2004. 22:44 ] @
Hm, objasnio sam vec za NET framework u ovom istom postu na drugoj strani:

http://www.elitesecurity.org/poruka/290915

No, ako ti trebaju detaljnija objasnjenja ti reci.
Pozdrav
[ drkrstic @ 25.10.2004. 23:22 ] @
Sve sam uradio onako kako je napisano i obavio update XPSP2 na
"obican" XP i sve je proteklo bez problema. Kada sam narezao na CD-RW u
Neru i upotrebio ga kao boot disk javlja mi se sledeca greska:
DA ne moze da se bootuje sa CD roma i ERROR CODE 5 (!?).

#$#$## Sta sam pogresio, da li neko zna? @#$%^&**&^%$#
[ R-Byter @ 26.10.2004. 08:28 ] @
A kazi sta si od opcija stavio u NERU?
[ drkrstic @ 28.10.2004. 00:22 ] @
Pa pokrenuo sam Nero Burning Rom potom CD Boot
cekirao image file i naveo na XPBOOT.bin fajl (pokusao sam ranije i sa Microsoft corporation.img fajlom), cekirao Enable expret.... :
Kind of emulation: No emulation
Boot mesage: Nero-Boot loader V6.0
Load segment.....: 07C0
Number of loader ...: 1

Zatim u ISO:

File name ......: Max. of 11=8+3 chars (ISo level 1)
Format: Mode 1
Charter set: ISO 9660
I ostalo u ovom polju je sve cekirano.

Zatim LABEL:

ISO 9660 WXPOEM_EN

Zatim Burn:

Cekirana polja: Write i Finalize CD.

U write speed: 16x
U write method: Disk-at-once.

Prebacio fajlove kao sto se i radi u Neru i narezao CD-RW disk ali nece da radi
i javlja gore navedenu gresku Error code 5.

[ l1nk @ 28.10.2004. 01:13 ] @
Mislim da znam gde je greska i zasto bas 5

Ovako sam ja napisao

Code:
"Kind of emulation" treba da stavite "No Emulation"
"Load segment of sectors (hex!):" 07C0
"umber of loaded sectors:" 4

dok je kod tebe

Code:
Kind of emulation: No emulation
Boot mesage: Nero-Boot loader V6.0
Load segment.....: 07C0
Number of loader ...: 1

Umesto 1 treba da ti stoji 4 jel to ti znaci koliko ce sektora on da koristi kao boot a jedan nije dovoljan, posto ne moze da iscita sve potrebne podatke...Znaci pokusaj na jedna RW da uradis sve isto stim da to promenis, mislim da ce ti u tom slucaju raditi...poz
[ R-Byter @ 28.10.2004. 08:36 ] @
U pravu je covek, to ti je greska.

Code:
File name ......: Max. of 11=8+3 chars (ISo level 1)

A inace bih ja ovde stavio ISO level 2(31 chars).
Poz
[ drkrstic @ 28.10.2004. 22:32 ] @
Hvala, puno uspeo sam. Disk je bootabilan samo da proverim da li ce prilikom instalacije da pravi probleme ( zbog kljuca ili slicno)
pozdrav
[ Mikelly @ 09.11.2004. 10:15 ] @
Evo procitah sve pet strana a ne nadjoh objasnjenje za kljuc.
Uradio sam slipstreaming i prije, ali nije prihvatao kljuc.
Koristim nlite.
Je li dovoljno da ukucam product key od keygeneratora u nlite (ili u winnt.sif), i to ide ok ili je potrebna neka veca filozofija.

Pozdrav.
[ DjordjeRd @ 09.11.2004. 10:55 ] @
Ako imaš MSDN distribuciju, koristi bilo koji ključ sa liste onog čuvenog keychanger-a.
[ R-Byter @ 10.11.2004. 08:41 ] @
Aj stavi kao attachment ovde winnt.sif pa da vidimo da li se potkrala grescica?
[ Piksi-kg @ 29.11.2004. 16:59 ] @
Evo dva najbolja linka za pravljnje butabilnih WinXP diskova sa integrisanim SP-2 :
http://www.theeldergeek.com/slipstreamed_xpsp2_cd.htm

i

http://www.helpwithwindows.com/WindowsXP/winxp-sp2-bootcd.html

Ovo je ono NAJ...NAJ ...Samo pratite slike i po malo tekst i ne mozete da "omanete" !!
[ Milos Maglov @ 16.12.2004. 15:39 ] @
Ja sam napravio boot cd sa SP2 koju sam nadogradio na xp sa SP1.Citao sam ovde da treba bas obican xp bez ijednog SP inace moze da bude problema.Mislim meni sve radi ok , dizo sam sistem par puta sve probavo i sve je ok.Ako je neko imao problema nek javi,a da je uradio ovo isto kao i ja.
[ Cyrix @ 08.02.2005. 21:24 ] @
da li neko zna switch za unattended instalaciju kasperskog?
[ Cyrix @ 09.02.2005. 15:12 ] @
nasao sammmmmmmm.................
setup.exe /S
:)
[ H@usto® @ 10.02.2005. 23:01 ] @
Probajte sa programom WinOnCD, radi provereno bootabilne diskove. I nije komplikovano.
[ DR83 @ 25.02.2005. 22:00 ] @
A za bootovanje moram da imam originalni cd sa win xpom?
[ H@usto® @ 27.02.2005. 11:53 ] @
Citat:
DR83: A za bootovanje moram da imam originalni cd sa win xpom?

Ne moras!

Evo instrukcija, pa ko zeli neka se oproba.

1. Morate naći fajl koji ima mogućnost da osposobi CD disk da bube butabilan. Pokušajte na sajtu http://www.bootdisk.com/ Takođe skinite fajl http://home.online.no/~msols/bootfiles.zip (za pravljenje WinXP boot diska). Nero u sebi ima image (sliku) butabilne diskete koju možete uspešno koristiti.
2. Skinite odgovarajući fajl i otpakujte ga u privremeni direktorijum ili ga prebacite u .ima format koristeći WinImage program ukoliko ste skinuli fajl sa BootDisk.com sajta. Alternativno, koristite .ima fajl koji se nalazi u NERO direktorijumu.
3. Startujte Nero program. Idite na File>New... Ukoliko se pojavi Wizard isključite ga pomoću Close Wizard dugmeta.
4. Odaberite CD-ROM (BOOT)
5. Idite na Boot tab i odaberite Image file u delu Source of boot image data. Za image fajl odaberite fajl koji ste pripremili, Nerov fajl ili fajl sa sajta BootDisk.com. Pod File of type namestite All Files (*.*).
6. Čekirajte Enable Expert Settings
7. Pod Kind of emulation: podesite No Emulation
8. Pod Boot message upišite Microsoft Windows XP SP1a
9. OBAVEZNO pod Load segment of sectors (hex!): upišite 07C0
10. OBAVEZNO pod Number of loaded sectors: upišite 4
11. Idite na ISO tab.
12. Pod File-/Directory name length namestite ISO Level 1 (Max. of 11 = 8 + 3 chars)
13. Pod Format namestite Mode 1
14. Pod Character Set namestite ISO 9660
15. Čekirajte Joliet
16. Pod Relax ISO Restrictions čekirajte sve stavke
17. Idite na Lable tab
18. Selektujte ISO9660 u padajućem meniju
19. Čekirajte Also use the ISO9660 text for Joliet
20. Idite na Dates tab i namestite Use the date and time from the original file
21. Idite na Burn (Write) tab
22. Čekirajte Write i Finalize CD (No further writing possible!)
23. Podesite Write Method na Track-At-Once
24. Isključite, ako je uključen Virus check
25. Kliknite na New
32. U File Browser prozoru nađite sadržaj koji hoćete da prebacite na disku i prebacite ih u ISO1 prozor. Fajlovi koji se nalaze na boot disketi ne trebate prebacivati.
33. Kliknite na Write (Burn) dugme i kliknite na Write (Burn) u tom prozoru.
34. Kada se proces završi ugasite Nero i pokušajte da butujete računar sa napravljenog CD diska

Ajde, ako neko uspe, neka se javi. Ja sam uspeo na slican nacin.
Pozz...
[ H@usto® @ 27.02.2005. 12:15 ] @
A ovo su vam instrukcije za pravljenje XP-a sa SP1. Naime, mislim da moze i sa SP2, ali nisam probao, pa ne znam.

Opet morate da skinete onaj butabilni Win XP\2K fajl na http://www.bootdisk.com/
1. Napravite na C: disku direktorijum XP i u njemu sledeće direktorijume CD-ROOT, XP-BOOT, i XP-SP1
2. Prekopirajte ceo sadržaj Windows XP instalacionog CD-a u direktorijum CD-ROOT
3. Prekopirajte Service Pack (sp1a) fajl u direktorijum C:\XP
4. Preimenujte Service Pack (sp1a) fajl u XP-SP1.EXE
5. Idite na Start>Run... i ukucajte sledeće C:\XP\XP-SP1.EXE -U -X:C:\XP\XP-SP1. Ovim ste otpakovali SP1.
6. Idite na Start>Run... i ukucajte sledeće C:\XP\XP-SP1\UPDATE\UPDATE.EXE -S:C:\XP\CD-ROOT. Ovim ste pokrenuli update (nadogradnju) Originalne verzije Windowsa na SP1a verziju što nam je i bio cilj. Sačekajte neko vreme i proces će se završiti, nadamo se uspešno. Ukoliko nešto nije u redu, proverite da li ste sve dobro kucali.
7. Startujte Nero program. Idite na File>New... Ukoliko se pojavi Wizard isključite ga pomoću Close Wizard dugmeta.
8. Odaberite CD-ROM (BOOT)
9. Idite na Boot tab i odaberite Image file u delu Source of boot image data. Za image fajl odaberite fajl koji ste skinuli sa interneta i koji ste otpakovali u XP-BOOT direktorijum. Pod File of type namestite All Files (*.*). Fajl koji tražimo se verovatno naziva boot.bin
10. Čekirajte Enable Expert Settings
11. Pod Kind of emulation: podesite No Emulation
12. Pod Boot message upišite Microsoft Windows XP SP1a
13. OBAVEZNO pod Load segment of sectors (hex!): upišite 07C0
14. OBAVEZNO pod Number of loaded sectors: upišite 4
15. Idite na ISO tab.
16. Pod File-/Directory name length namestite ISO Level 1 (Max. of 11 = 8 + 3 chars)
17. Pod Format namestite Mode 1
18. Pod Character Set namestite ISO 9660
19. Čekirajte Joliet
20. Pod Relax ISO Restrictions čekirajte sve stavke
21. Idite na Lable tab
22. Selektujte ISO9660 u padajućem meniju
23. Pod Volume Label, System Identifier, Volume Set i Application upišite WINXP_SP1_EN
24. Pod Publisher i Data Preparer upišite MICROSOFT_CORPORATION
25. Čekirajte Also use the ISO9660 text for Joliet
26. Idite na Dates tab i namestite Use the date and time from the original file
27. Idite na Burn (Write) tab
28. Čekirajte Write i Finalize CD (No further writing possible!)
29. Podesite Write Method na Track-At-Once
30. Isključite, ako je uključen Virus check
31. Kliknite na New
32. U File Browser prozoru nađite direktorijum C:\XP\CD-ROOT i sav njegov sadržaj prebacite u ISO1 prozor
33. Kliknite na Write (Burn) dugme i kliknite na Write (Burn) u tom prozoru.
34. Kada se proces završi ugasite Nero i pokušajte da butujete računar sa napravljenog CD diska.

Mislim da je dosta, pa se snadjite. :)
Pozz...
[ DR83 @ 27.02.2005. 16:10 ] @
Pa koji fajl treba da skinem sa www.bootdisk.com?
[ H@usto® @ 27.02.2005. 22:03 ] @
Ovaj prvi.
[ xper @ 04.03.2005. 20:43 ] @
Oprostite sto upadam ovako ali samo da kazem da sam napravio veliki update na stranici: unattended.msfn.org. Sada su ukljucene i slike. Uskoro ce biti postavljena database sa switches za applikacije.

Pozdrav.

[Shadowed: popravljen URL.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 12.03.2005. u 01:09 GMT+1]
[ DR83 @ 11.03.2005. 17:01 ] @
E ovako-zasto bih skidao taj fajl sa bootdiska ako imam nero i ultraiso?Koji win image program?Moram da imam boot disketu(posto je ja nemam)?I sta konkretno treba da prebacim sa file browsera?!Ceo windows?Pa on ima oko 3 gb!:)
[ jakov1 @ 19.03.2005. 00:54 ] @
Da li postoji mogucnost da napravim boot dvd ali sa windowsom a i uz to da automatski i instalira jos par korisnih programa?
npr. win-xp pa anti virus,win zip,zon larm, win amp......
[ Nabukodonosor @ 19.03.2005. 01:45 ] @
Pa naravno da moze. Procitaj ovu temu celu. Davno smo o tome diskutovali.
[ DR83 @ 19.03.2005. 14:36 ] @
Ja sam procitao i opet mi nije jasno jbg!Kako npr da na disk narezam windows kad je on “tezak” 3gb?!
[ ghost2k3 @ 19.03.2005. 17:29 ] @
Iz korena si pogresno shvatio. Ne treba "to" da narezes, nego "ono" sto se
inace nalazi na instalacionom cd-u.
[ damil @ 07.05.2005. 18:15 ] @
Zdravo !
Koristim Windows XP Media Centar Editon, i odlican je prezadovoljan sam sa njim, mislim da je to do sada ubjedljivo najstabilniji OS, u vezi sa temom htio bih napraviti sa Nlite programom bootabilnim cd ili dvd, ali ovaj OS se sastoji iz 2 cd, na prvom je win xp a na drugom content media centar edition, kao dodatak na Win Xp Pro, sto ga i cini novim OS Win XP Media Centar Edition 2005. Uspio sam da integrisem u OS sve hot fix zakrpe i neke drivere, ali ne znam kako integrisati sadrzaj sa drugog cd, i bilo bi pozeljno a vidio sam da se ovde govori da mogu da se integrisu razne aplikacije u OS. Ako neko zna kako se ovo radi neka napravi neki kraci tutorijal ili ako zna da to vec postoji, neka postavi adresu (link).

Pozdrav!

[ ghost2k3 @ 08.05.2005. 10:14 ] @
Ma procitao sam pazljivo celu temu.
I nisam bio ni tad, a ni sad siguran da li moze da se "to" spakuje na cd i onda odatle da instaliras xp. Zar je problem naci cd xp? Koliko vidim ovde se pricalo o tome kako integrisati sp1/2 (i neke drivere i progr.) u xp i onda to narezati na cd tako da bude butabilan. Svasta je moguce pa valjda i to, ali opet mislim da je lakse naci xp cd :)
[ Mario SPL @ 19.06.2005. 17:16 ] @
: http://old.bink.nu/xpbootcd/
http://www.nu2.nu/pebuilder/..
[ Mario SPL @ 26.04.2006. 07:06 ] @
>
1.Ako setup pokre�e� iz samog Windowsa mo�i �e ali to ti nevalja jer ne�e�
mo� formatirat i lijepit �e ti Windows na Windows.
2.Zna�i mora� napravit bootabilan i u BIOS-u napravit da ti prvi boota
uro�aj u kojeg �e� stavit dvd-e.Nakon toga �e� samo slijedit upute i radit
�to tra�i od tebe.Kad do�e� do formatiranja(brisanja) izaberi NTFS i ako se
sna�e� podjeli disk na particije ako ih ve� nema�.
3.ako si mislio samo SP2 stavit na dvd-e kao setup od toga ni�ta i nakon
instalacije morat �e� ulazit u dvd-e i naknadno pokretat setup.Mora� taj SP2
integrirat tako da �e on bit instaliran automatski s Windowsom.
Evo ti postupak za integraciju a za boot ima� na forumu

Slipstreaming Windows XP Service Pack 2 and Create Bootable CD

Slipstreaming a Service Pack, is the process to integrate the Service Pack
into the installation so that with every new
installation the Operating System and Service Pack are installed at the same
time.
Slipstreaming is usually done on network shares on corporate systems. But
with the advent of CD burners, it does
actually make some sense for the home user or small business user to do the
same.
Microsoft added the ability to Slipstream a Service Pack to Windows 2000 and
Windows XP. It not only has the advantage
that when you (re)install your OS, you don't have to apply the Service Pack
later, also if you update any Windows component
later, you'll be sure that you get the correct installation files if Windows
needs any.
Slipstream Windows XP Service Pack 2

1.Download the (full) "Network Install" of the Service Pack (English version
[266 MB]), and save it to a directory (folder)
on your hard drive (in my case D:XP-SP2). Other languages can be downloaded
from the Microsoft Download Web site.
Note: do not use spaces in the folder name!
2.Next copy your Windows XP CD to your hard drive. Just create a folder (I
used XP-CD), and copy all the contents of your
Windows XP CD in that folder.
3.Next, open a Command Prompt (Start > Run > cmd), and go to the foler where
you downloaded SP2 (cd foldername).

Type the command: servicepack filename /integrate:drive/path.
In my example the command is
WindowsXP-KB835935-SP2-ENU /integrate:D:XP-CD.
D:XP-SP2xpsp2/integrate:D:XP-CD
First, the files will be extracted, and next they will be integrated in your
Windows XP files
[ Tomson256 @ 02.01.2007. 16:06 ] @
Narezao sam bootabilan disk sp2,sve po instrukcijama.Nisam ubacivao sp2 kao "exe" sa neta,jer sam ga vec imao na cd-koji nije bootabilan.Sve je bilo ok,ali kad sam ga startovao da proverim da li radi,pri startovanju wondowsa javlja gresku:
Can not find DOS!press any key to retry...

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 14.01.2010. u 00:18 GMT+1]