[ Marko1991 @ 23.07.2009. 00:53 ] @
Evo problema:Kad ubacim floppy u citac i pokusam da pristupim sadrzaju pojavi se upozorenje i trazi formatiranje a na disku mi je vazan dokument.
Floppy mi je stajao u fioci skoro dve godine,al opet nemoguce da se razmagnetisao posto se radi o verbatim floppy-ima a oni su kao kvalitetni.
Tako da me sad zanima da li postoji mogucnost da "iscupam"taj dokument?!?
[ calexx @ 23.07.2009. 08:33 ] @
Ne očekuj previše, 3,5" flopiji uglavnom nisu nešto kvalitetni i često su otkazivali što nije bio slučaj sa 5,25" a naročito sa 8" disketama. ;) Probaj da ga malo razmrdaš, naročito onaj metalni deo koji se ponekad malo zalepi pa blokira pristup. Probaj na nekom drugom drajvu, možda je na tvom drajvu problem a ne u disketi.
Svojevremeno, kada su diskete bile mnogo važnije, sam čuvao one koje otkažu i planirao da ih jednom proverim i opravim. Eto mi ih negde po sobi, sigurno ih ima stotinak, nikad ih nisam pogledao i samo čekam da ih nađem pa da idu u recycle bin. ;)
[ Goran Mijailovic @ 23.07.2009. 08:34 ] @
Na primer pomocu programa BadCopy Pro.
[ Catch 22 @ 23.07.2009. 08:43 ] @
Proveri i taj floppy drive, možda bi mu dobro došlo čišćenje... posebno ako nije dugo korišćen?
Disketu postavi na ravnu površinu tako da se vidi onaj okrugli metalni deo, pa gurni vrh olovke u pravougaoni otvor i pažljivo okreni par puta disk unutra...
Postojao je nekada davno odličan program HD-COPY, koi je umeo i da "popravi" delimično nečitke flopi diskove...
[ Student1986 @ 23.07.2009. 09:29 ] @
Tesko da ces uspeti bilo sta ad uradis.. Skini program getdataback pa pokusaj sa njim
[ Catch 22 @ 23.07.2009. 09:52 ] @
Mislim da nijedan program za spašavanje podataka neće moći ništa da uradi sve dok sistem prijavljuje taj disk kao "neformatiran"?
[ Miroslav Jeftić @ 23.07.2009. 10:34 ] @
To je standardna poruka kad pobrljavi flopi, da je "neformatiran". E sad, da li neki program može tu nešto da uradi, pitanje je. Takođe čisto sumnjam.
[ Sofrontije @ 23.07.2009. 13:46 ] @
Probaj da mu uradih Check Disk. ja sam tako osposobio par disketa.
[ Goran Mijailovic @ 24.07.2009. 16:27 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: To je standardna poruka kad pobrljavi flopi, da je "neformatiran". E sad, da li neki program može tu nešto da uradi, pitanje je. Takođe čisto sumnjam.

Moze, da iscita podatke.
[ Marko1991 @ 25.07.2009. 00:31 ] @
Probao sam kod druga i isti slucaj,trazi formatiranje.Skinucu ove programe sto ste predlozili pa da probam tako.