[ DeDaMrAz @ 23.07.2009. 12:55 ] @
U kratkim crtama: Linux Ubuntu server na HP-110 G5, 5-10 XP racunara i 1 ADSL modem... Ubuntu koristim preko webmina (first timer) ali mi nikako ne polazi za rukom da ga konfigurisem, ali nikako!!! Potrebe: DHCP server DNS server (lan) SAMBA server mozda SQUID, ali nije obavezno later on MAIL server, lokalna stranica... Dakle konacno pitanje, moze li mi neko pomoci kako da konfigurisem ubuntu za sve potrebne operacije? Pokusavao sam da podesim DNS ne bi li mi radio resolve imena u lan-u ali bez uspeha, Disclaimer: Preko 10 dana aktivnog googlanja (pod aktivnim podrazumevam 8+ sati provedenih uz racunar), 1000 strana kojekakvih konfiguracija, "howto`s"-a i tutorijala ali i dalje ne mogu da nateram server da reaguje kako ja hocu Ima li ko iskustva sa ovime a voljan je pomoci, posto pocinjem strasno da sumnjam u sebe i sopstveni intelekt... Na kraju svih krajeva, cak i profesionalna strucna pomoc (money involved) dolazi u obzir jer stvarno postajem ocajan... glup! Ako neko ima voljan moze me naci i na ICQ# 147662292 ili skype d.e.d.a.m.r.a.z. Zahvaljujem |