[ RuleMaker @ 24.07.2009. 07:49 ] @
Imam klijenta iz USA, ali pošto još nemamo PayPal ne znam kako da mu naplatim usluge, mislio sam preko moneybookers-a al kad se lik registrovao kaže da nema "SEND MONEY".
Da li je potrebno da verigikuje nalog ili...ja sam već zaboravio kako je bilo kad sam se registrovao, ili možda postoji bolja opcija od moneybookers-a, ili još bolje transfer sa PayPal-a na moneybookers?


Da li neko ima iskustva sa wester union?
[ Marko_L @ 24.07.2009. 10:01 ] @
Western Union je pouzdana usluga i novac stiže odmah, ali to ima svoju cenu, jer deru sa provizijama (negde oko 11% da ti pošalje iz USA). Najbolje otvori račun u nekoj banci, pa da ti šalje wire transferom. Može i moneybookers, a ja stvarno ne znam kako on ne vidi Send Money opciju. To je prva opcija u meniju gore levo kad odeš na moneybookers sajt.
[ RuleMaker @ 24.07.2009. 10:15 ] @
Hvala na odgovoru.
I ja sam mu objašnjavao da je to prva opcija...
Koji su preduslovi za wire transfer, jel se plaća nešto?
[ Marko_L @ 24.07.2009. 10:27 ] @
Samo otvaranje računa je besplatno kod većine banaka (možda i kod svih, ali ne mogu da tvrdim) dok mesečno održavanje računa košta nešto simbolično (recimo ja u Intesi plaćam 100 dinara mesečno i to samo ako je tog meseca bilo transakcija). Naravno, plaćaš proviziju na svaku transakciju, a kolika je provizija zavisi od banke do banke, tako da ćeš to morati da se raspitaš kod njih, ali u svakom slučaju mnogo manja nego kod Western Union-a. Kad otvoriš račun onda tražiš od banke tvoj IBAN i onda taj IBAN proslediš onome ko treba da ti uplati novac i onda on ode u svoju banku, kaže da hoće da pošalje novac na taj IBAN i u roku od 2-3 dana (a ponekad i kasnije), imaš novac na računu. Dakle, ništa komplikovano.
[ RuleMaker @ 24.07.2009. 10:36 ] @
Hvala još jednom. Malo je nezgodno što klijent mora da ide u banku jer je navikao da sve placa "iz fotelje", pogotovo ako je manja suma u pitanju, al sa druge strane izgleda da je za sada ovo jedini način pored western-a.
[ Marko_L @ 24.07.2009. 10:53 ] @
Naprotiv, baš da bi ti posalo novac preko WU mora da ode lično, a wire transfer bi trebalo da može da obavi iz fotelje, to zavisi od njegove banke.