[ [email protected] @ 24.07.2009. 12:30 ] @
Dakle izludeh ceo dan danas! Imamo rack na poslu, dosao pre par dana, u njemu 5 servera, tri Win2008 i dva Win2003. Ta dva sa Win 2003 od nule instalirani, podignuto sve po redu instalirani driver-i itd, itd. Masine ubacene u domen. Sve racunare u mrezi vide, svi iz mreze vide njih itd, itd...medjutim, ako se ostave na pet-deset minuta neaktivni, jednostavno izgube internet konekciju. Znaci ne moze ni jedan site, nista ne moze da se pinga od njih, ali samo sto se tice neta u mrezi i dalje sve radi, i remote i file sharing sve...znaci kod oba servera ista stvar. Pomislio sam da su driveri pa sam skinuo nove i update istih uradio, promenio sam tri switch-a na koje su se kacili, tri razlicita kabla, jedan i napravio za svaki slucaj , restartovao DC u toku noci da vidim da se on nije nesto uz*ebao i nista, uvek isto, radi dok ga koristite i onda kad ga ostavite par minuta jednostavno prekine sa netom! Da napomenem ako se uradi repair onda proradi u 90% slucajeva ili ako se pusti kroz Intel ProSet test za mreznu on ga izvrti (test) i sve bude u statusu passed i onda opet ima neta!? Dakle bas sam zbun, ne znam gde da gledam vise, ako neko ima neki savet ili misljenje dobrodosao je |