[ mad_max0204 @ 24.07.2009. 22:50 ] @
Imam sledecu situaciju: Ruter na kome su mi 2 racunara i preko koga delim internet. Hocu da na taj isti ruter preko wireless-a spojim 5 racunara koji su na 8 port switch-u. Posto je udaljenost takva kakva je, verovatno cu morati da uradim sledece: Na ruter bi morao vezati wireless ruter koji bi se preko jos jednog wireless rutera u bridge modu povesao sa trecim wireless ruterom koji bi povezao sa switch-em. Ne znam da li sam dobro objasnio ali bi to ovako trebalo da izgleda: internet | | v ruter ----> wireless ruter ----> wireless ruter (bridge) ----> wireless router ----> switch ----> 5 racunara | '-----> 2 racunara Bitno mi je da racunari budu u istoj "mrezi" (file/printer sharing, remote na jedan od ona 2, ...). Razmisljao sam da uzmem 3 WRT54GL i da to sa njima obavim posto su verovatno najbolji u tom cenovnom rangu. Razmisljao sam i da probam sa 2 N rutera jer hvale domet ali nemam potrebe za vecom brzinom od G standarda. Da li je ovako nesto izvodljivo i da li je ovo dobar nacin ? Da li mozda neko ima neki drugi predlog za hardware ? Da li mozda ima bolje resenje ? Hvala |