[ zarkoj @ 26.07.2009. 12:30 ] @
| Imam telekomov ADSL i stari Huawei ruter koji nema wireless.
Već sam pitao u telekomu i trenutno nisu u mogućnosti da mi ga zamene za noviji koji ima wireless.
E sad pitanje...
Brat koji živi preko puta mene ima noviji ruter sa wirelessom ali mu ta opcija ne treba dok je meni veoma važna zbog laptopa a kablove nikako nebi uspeo da provučem.
Hteo bi da probam da zamenimo rutere, tj da ja njemu dam moj a on meni njegov i svi bi bili srećni i zadovoljni.
Da li postoji neka mogućnost da mi to uspe,
pretpostavljam da su svi uređaji vezani na određene parice i da kad ih prebacim neće raditi ali me zanima da li bi mogao to nekeko da sredim.
Gledao sam neka podešavanja na ruteru ali nisam video da nešto mogu da menjam što bi mi rešilo situaciju.
Hvala unapred!!!
|
[ Milan Ogrizovic @ 26.07.2009. 16:14 ] @
nisu vezani za odredjenu paricu
slobodno mozes prebaciti
[ zarkoj @ 26.07.2009. 17:35 ] @
Probao sam da ih zamenim ali nemam internet.
Resetujem lepo ruter i sačekam dok dodeli adresu računaru što uradi dobro ali jednostavno almpica za internet se ne uključuje.
Takođe sam probao i u browseru i ne mogu da pristupim nijednoj stranici.
Takođe sam se preko browsera pristupio direktno ruteru na adresi 192.168.1.1 ali nisam mogao da nađem ništa što bi mi pomoglo.
Jednostavno internet neće da proradi, mora da se po nečemu zna koji je ruter za kojeg korisnika.
Zanima me da li je neko uspeo da zameni dva rutera i da mu telekomova rutera i da rade, normalno bez intervencije telekoma.
Ovo bi moglo trenutno da pomogne mnogima kojima treba wireless dok se ne omogući zamana starih za nove rutere.
[ Catch 22 @ 26.07.2009. 22:59 ] @
[ djricky @ 26.07.2009. 23:02 ] @
da li tvoj ruter radi kod njega?
[ Milan Ogrizovic @ 27.07.2009. 02:12 ] @
ma bre moze
vazno je da je aktivan user i da je aktivna linija
ja sam licno kod mene kacio i telekom i eunet i beotel rutere a linija mi je zvanicno kod sezama bila
tako da nema veze sa kojim se userom logujes
drugim recima mora da radi ako je linija ispravna
[ zarkoj @ 27.07.2009. 22:17 ] @
Danas sam bio zauzet pa sam se tek malopre posvetio ovom problemu.
Malopre sam nasao svoj ugovor i pronasao traženi user i pass za ruter i spremao se da ga unesem u drugi uređaj.
Međutim danas sam probo probao moj da prikačim kod drugara i on je radio bez ikakovve promene šifre.
Nakon toga sam došao i probao kod mene njegov ruter (koji juče nije hreo da mi radi), i sada je sve bilo ok.
NIšta nisam podešavao samo je proradio.
Jedina razlika od juče je da sam u trenutku kada sam prikačinjao drugarov ruter njegova linija na kojoj je bio ruter sada bila aktivna dok mu je juče bio ugašen komp.
Kao da je ovo rešlo problem tj. prvo prikačiti stari rutert jer za njih nema problema tj. odma mi ga je prepoznao a onda dok je aktivan internet na njemu prikačiti noviji i on će tada da proradi.
Sada jedan drugi problem. Hteo sam odmah da zaštitim taj wireless signal MAC filteringom ali mi to nikako nije uspelo.
Jednostavno računar (laptop) mi se kačio na net i kada mi je filtring na enable i desable a normalno prethodno sam uneo mac adresu moje wireless kartice na laptopu.
Šta konkratno znači sledeća opcija Allow Association i Denay Association? Šta treba da bude izabrano.
Predpostavljam da Allow znači kojim mac adresama da se dozvoli interned a Denay kojima da se zabrani (ili grešim).
Postavio sam moju adresu u listu i uključio filtering i internet je radio. Tada sam pomoslio da je sve OK. Međutim tada sam radi provere uzeo i promenio tu MAC adresu i probao ponovo i internet je idalje radio. To valjda znači da nije radio filtering jer sam se nakačio sa računarom koji nije bio na listi.
Ako može jedno kratko objašnjenje šta treba da bude izabrano kod onih Association-a (Allow ili Denay) i šta bio mogao biti problem što mi ne radi filtriranje?
[ optix @ 27.07.2009. 22:50 ] @
Ukljuci WPA2 (AES enkripcija) postavi neku veliku random sifru (>12 karaktera) i to je to.
[ zarkoj @ 27.07.2009. 23:17 ] @
Postavio sam ja već WEP za probu i on mi radi, ali me zanima zašto ne radi MAC filtering.
Jednostavno mi se ne kuca lozinka svaki put kad se kačim na net.
[ optix @ 27.07.2009. 23:25 ] @
Ne WEP, nego WPA2!
Zar ne pamti automatski sifru?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.