[ Srpska svedjanka @ 26.07.2009. 14:25 ] @
Da li postoji englesko-srpski i obrnuto online medicinski recnik?

Zahvalna unapred na svim odgovorima
[ Miroslav Jeftić @ 26.07.2009. 21:00 ] @
Koliko znam, ne postoji ništa vredno pomena. Kao neka alternativa su sajtovi Ministarstva zdravlja, raznih instituta i slično gde se može "iskopati" nešto terminologije. I iako imam jedan poveći štampani rečnik, ni s njim nisam nešto preterano zadovoljan, dosta stvari koje sam tražio nisam uspevao da nađem u njemu.
[ Srpska svedjanka @ 26.07.2009. 21:17 ] @
Ovo je opis foruma u kome trenutno pišete poruku. Molimo Vas da ga pročitate i proverite da li Vaša poruka zaista ima veze sa temom "Vodič za učenje" foruma! Hvala.
Diskutovanje o načinima učenja, početničkoj i naprednoj literaturi, fakultetima, školama, seminarima, kursevima i svemu ostalom što ima veze sa napredovanjem na IT polju.

Hvala Miroslave na odgovoru ali ocigledno sam zalutala na pogresnom forumu, eto povlacim se sada :-)
[ tdjokic @ 26.07.2009. 21:23 ] @
Citat:
Srpska svedjanka: Hvala Miroslave na odgovoru ali ocigledno sam zalutala na pogresnom forumu, eto povlacim se sada :-)
Zasto se povlacis? Pa i on line recnik, bilo koji, ima veze sa "napredovanjem na IT polju"!

Ne verujem da je ovde zabranjeno diskutovati o bilo kom ucenju, jer je retko koje ucenje danas izvan IT. Ako gresim, a time i Srpska Svedjanka, molim da nas neko ispravi i pouci.
[ Miroslav Jeftić @ 26.07.2009. 21:58 ] @
Pošto nemamo forum koji se bavi prevođenjem, može i ovaj da posluži, ne vidim zašto bi bio problem.
[ Srpska svedjanka @ 26.07.2009. 22:17 ] @
Hvala Tomislave na komentaru. Da u pravu si i ja mislim da ne bi trebalo biti problema jer kao prevodilac srpsko-svedskog i vise versa i nedostataka medicinske terminologije u toj kombinaciji kako na netu tako i u knjigama, prinudjena sam da prevodim sa svedskog na engleski pa na srpski, mukotrpan rad i poseta mnogim sajtovima, gubljenje vremena. Mislila sam da neko ovde ima bolju soluciju, dakle kompletan englesko-srpski medicinski recnik. Imam i ja knjigu ali je nepotpuna.

Miroslav mi je dao dobru ideju hvala jos jednom i ne povlacim se, morace me odvuci odavde :-)
[ Miroslav Jeftić @ 26.07.2009. 22:54 ] @
Na žalost, ponuda online rečnika uopšte za srpski jezik je prilično skromna, a o nekim specijalizovanim ne vredi ni pričati.