[ talijan04 @ 26.07.2009. 21:31 ] @
Pozdrav, Na poslu imam ADSL pristup internetu i staticku IP adresu - necu da Vam kazem koju. :) Od opreme imam jedan TP-LINK modem na koji je nakacen switch, a na switch-u nekoliko racunara kako bi svi imali pristup internetu. Na jednom od racunara imam podignut FTP server preko koga neke aplikacije preuzimaju svakodnevno odredjeni skup fajlova. Cesto imam potrebu da dok sam na terenu, moja aplikacija koja je instalirana na notebook-u pristupi tom FTP serveru i preuzme neophodne fajlove. U aplikaciji postoje parametri koji se podesavaju kom FTP serveru treba pristupiti (IP adresa, port, username, pass,...) i dok je racunar nakacen na swith, odnosno na vec pomenuti LAN transver fajlova se obavi bez ikakvih poteskoca. Sada me interesuje, kako da podesim parametre kada sam van firme i pristupim FTP-u. Kako da lociram racunar u lokalnoj mrezi na kome se nalazi FTP, preko staticke IP adrese (pretpostavljam modema)??? Hvala puno svima koji su se zainteresovali za ovu temu i jos vise onima koji mi mogu pomoci. Srdacan pozdrav, Aleksandar. |