[ vantage60 @ 29.07.2009. 20:52 ] @
Da li je moguce povezati ovu klavijaturu koja ima samo midi in/out na kompjuter i prebaciti snimljene melodije? Da li postoji neki poseban kontroler ili konvertor koji to omogucava i gde se moze nabaviti ?

http://www.casio.com/products/...l_Instruments/Portable/CTK-496

Hvala


mod edit: promenjen link

[Ovu poruku je menjao acaradio dana 29.07.2009. u 23:55 GMT+1]
[ acaradio @ 29.07.2009. 22:58 ] @
Ako sama audio kartica na racunaru nema svoje MIDI konektore, koristi se MIDI to USB (npr. M-Audio Uno) ili MIDI to gameport adapter. Mogu se nabaviti u svim bolje opremljenim prodavnicama muzickih instrumenata i opreme.
[ Kovacevic Vladimir @ 29.07.2009. 23:13 ] @
Jednostavniji metod.

1. Taj Casio ima i normalno Output L mono/R...ali to nije naznačeno, jer se to podrazumeva.

2. Za prebacivanje melodija, dovoljan je jedan stereo kabel sa normalnim jack-ovima za OUT (izlaz) iz klavijature i mini stereo jack-om (3.5 mm) za IN Line (ulaz) u zvučnu kartu PC-a.

3. MIDI izlazi i uopšte upotreba, zahteva komplikovaniju proceduru povezivanja, a i slanja signala sa klavijature, kao i mogućnost na samoj zvučnoj karti (MIDI Interface).
Ili, sa ovim kablom što preporučuje acaradio.

Pozdrav
[ Mato2310 @ 19.03.2012. 12:43 ] @
Koju klavijaturu(jeftinu)preporucujete da kupim i koji program za pravljenje muzike treba da skinem.Buduca klavijatura treba da ima opciju da se poveze sa kompjuterom jer bez toga mi ne bi mnogo znacila.Hvala unaprijed.
[ Kovacevic Vladimir @ 21.03.2012. 07:09 ] @
Kako preporučiti klavijaturu, kada svaka, koja ima izlazni OUT i MIDI signal, sa odgovarajućim kablom i vezom sa zvučnom karticom kompjutera, može poslužiti u "pravljenju" muzike.
Tih keyboarada (od MIDI controller-a do raznih sinthy-a) ima na stotine, što novih - što polovnih!

Mogućnosti za "pravljenje" muzike su skoro neograničene, ali zahteva dobro predznanje pre nego se dođe u fazu Recordinga na nekom od muzičkih software-a, kojih ima nekoliko (naravno) u Free verziji.

Pitanje je vrlo široko i uopšteno, a predpostvljam da si apsolutni početnik, pa je s toga teško dati neka opšta uputstva, naročito OnLine prepiskom . Daleko veći efekat bi imao praktičan rad sa nekim kolegom/poznanikom, koji to već radi.

Pozdrav

[ Mato2310 @ 30.03.2012. 16:19 ] @
Drago mi je sto si me makar malo uputio.Ja inace nemam iskustva sa pravljenjem muzike ali znam da sviram gitaru,harmoniku i klavir.To je neka mala osnova .Koji program bi mi bio povoljan za tu svrhu.
[ Kovacevic Vladimir @ 30.03.2012. 18:48 ] @
Od FREE software-a za snimanje muzike, koju Ti izvodiš, preporučujem:

http://audacity.sourceforge.net/
http://kristal-audio-engine.en.softonic.com/
http://www.downloadcrew.com/article/26533-wavosaur

Ako si mislio na gotove Loop-ove i da kreiraš neku "svoju" muziku, moraćeš proučiti jednu drugu oblast (kojom se ne bavim).
Možda Ti neko stručan, u toj produkciji, pomogne, a ima i dobrih Tutorijala.
http://www.loopmasters.com/
http://www.publicrecordings.co.uk/
http://soundcloud.com/loopmasters/tracks etc. etc....

Pozdrav