[ bato.r @ 30.07.2009. 12:18 ] @
Uradio sam bazu u Accessu koju želim da distribuiram. Problem je u tome što tu aplikaciju kada prenesen na drugi računar ne mogu da je otvorim i dobijam poruku da nedostaje CDDBControlNokia.dll Kada taj dll prenesem sa svoga kompa na drugi računar sve je OK. I kod mene aplikacija ne radi kada obrišem CDDBControlNokia.dll Na mom kompu je instaliran program za komunikaciju sa Nokia mobilnim telefonom. Ima li pomoći šta da radim!
[ Getsbi @ 30.07.2009. 13:16 ] @
Ako nisi namerno dodao neke funkcije svojem .mdb fajlu iz pomenute biblioteke onda za početak pusti neki antivirus i antispaywer program da ti pregleda disk.
[ bato.r @ 31.07.2009. 11:47 ] @
Sve sam što se tiče skeniranja aplikacije odradio ali ništa nisam postigao. Delovi aplikacije rade normalno ali sve upiti i forme u kojima se sadrže datumska polja su u problemu bez CDDBControlNokia.dll-a Prilikom pokušaja ulaska u Queries - design prikaz pojedinih upita u kojima se nalaze datumska polja dobijem poruku ''Function is not available in expressions in query expression 'Date()'.
[ Getsbi @ 31.07.2009. 12:18 ] @
Zakači taj fajl. Možda neko nađe rešenje.
[ bato.r @ 31.07.2009. 16:01 ] @
Snašao sam se na drugi način. Pošto aplikaciju šaljem kao exe faj, onda sam prilikom kompajliranja moje aplikacije sa inno setup-om taj CDDBControlNokia.dll poslao u Windows\Sistem32 fajl i radi sve OK. Hvala na pomoći