[ PutNick @ 31.07.2009. 19:45 ] @
Pozdrav svima.

Radim seminarski na temu "Informacioni sistem prodavnice racunara" i imam problem kod izrade forme za prodaju artikala.
Imam tabele:
1. Artikli (ID, Naziv, Grupa, NabavnaCena, ProdajnaCena, Kolicina),
2. Racun (BrRacuna, Datum, BrKupca)
3. DetaljiRacuna(BrRacuna,IDArtikla,kolicina,popust)

E problem je u sledecem: Forma bi se sastojala iz 2 i 3 tabele, s tim sto bi priliko unosa IDArtikla zeleo da se automatski popuni polje "Cena" sa Cenom iz tabele Artikli. Aplikaciju radim u VB.Netu sa SQL Serverovom 2005 bazom podataka.
Svaka pomoc je dobro dosla, jer ne znam vise kako bih mogao resiti ovo...a to je sigurno vecini ovde sitnica.

Hvala unapred.
[ dava @ 01.08.2009. 12:26 ] @
Nakon unosa idArtikla, taj id ubacis kao uslov u select, ovako:

Citat:

"SELECT ProdajnaCena, Kolicina FROM Artikli WHERE ID = " + idArtikla.text          // ili...
"SELECT ProdajnaCena, Kolicina FROM Artikli WHERE ID = '" + idArtikla.text + "'" // ...ako polje IDartikla nije nekog numeric tipa.tada si pokupio vrijednosti ProdajnaCena i Kolicina koje jednostavno pomnozis i dobijes cijenu. Vidim da imas polje 'popust', pa predpostavljam da imas na formi textBox popust u koji bi unijeo postotak popusta i konacnu cijenu umanjio za taj popust.
[ PutNick @ 03.08.2009. 18:35 ] @
dava, pre svega, hvala ti na javljanju. E sad ne znam da li sam ja naglasio da sam pocetnik u ovome, pa mi nazalost tvoje obijasnjenje nije bas jasno. Sta i gde trebam izvrsiti ovaj query, da bi to radilo. I da napomenem da su racuni na formi u datagridView-u.
[ dava @ 04.08.2009. 11:30 ] @
Pa trebao si onda ici iz pocetka. Prvo pitati kako da povezem aplikaciju i bazu podataka. Drugo: kako da povucem iz baze zeljene podatke, trece - kako se radi sa DataGridom, a ne odmah pitati kako da napravim program. Nauci elementarne stvari pa ce ti se odgovor na tvoje pitanje sam pojaviti.