[ vuk.wolf @ 01.08.2009. 03:00 ] @
Bavi li se iko u Srbiji FEA metodom u privredi??? Koliko je realno i korisno uciti FEA, ukoliko se ne razmislja o BEZANJU ODAVDE, koje je toliko popularno medju mladima... |
[ vuk.wolf @ 01.08.2009. 03:00 ] @
[ Tex707 @ 01.08.2009. 08:20 ] @
Ako FEA i nije mnogo rasiren metod u inzenjerstvu u Srbiji danas, morace da bude pre ili kasnije...verovatno pre. U svakom slucaju, vise je nego pozeljno znati osnove.
[ floyd.s @ 07.08.2009. 20:48 ] @
U firmi u kojoj sam zaposlen se prilikom projektovanja koristi metoda konačnih elemenata. Ako te interesuje sajt firme mozes ga pogledati na sledecoj adresi:
www.morson-beograd.com Cuo sam da se FEA koristi tu i tamo i u drugim firmama, ali je vise tamo nego tu :) Da li je korisno uciti FEA? Pa, u principu korisno je znati bilo sta sto ti pomaze da budes bolji inzenjer. Drugo je pitanje da li ces moci to tvoje znanje da adekvatno naplatis. FEA, kao i svaki drugi posao, zahteva dosta ucenja i truda, a mogucnosti za zaposlenje su krajnje ogranicene. I na kraju video sam da si na drugom thread-u postavio pitanje u vezi ucenja FEA. Ne znam, ja sam protivnik ucenja metodom pokusaja i pogresaka, tako sto nabadas komande u programu i slepo pratis tutoriale. Mislim da, barem kod FEA, treba gadjati guju odmah u glavu i preci barem osnove teorije. Onda ce sve imati vise smisla. Problem je sto svi konacni elementi imaju u sebi neke pretpostavke i ako ih koristis bez razumevanja njihovih mogucnosti i ogranicenja, mozes dobiti prilicno nerealne rezultate. Ima dosta kniga o FEA, ali meni su se najvise dopale video lekcije sa indijskog fakulteta. Mozda zvuci smesno, ali ti ljudi su prilicno ozbiljni u onome sto rade http://www.youtube.com/view_play_list?p=A4CBD0C55B9C3878 Uzivaj :). Ja sam cak krenuo da pisem svoj FEA solver, zabave radi, ali onda sam dobio cerkicu i to mi je donelo potpuno nov set problema. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|