[ Srđan Pavlović @ 01.08.2009. 16:02 ] @
Uzmem neki dan Lenovo S10 (ima 4GB SSD i 160GB HDD) i uz njega dolazi Windows XP Home. Stavljen je na taj SSD drajv. Naravno, odmah posle prvog dizanja sistema prvo sto sam uradio je uklonio neke dodatne Lenovo programe jer su nepotrebni, naravno ostavio sam drajvere za zvuk, mreznu, wireless, bluetooth, tj. sve potrebne drajvere. Onda sam apdejtovao sistem i posle apdejta sistema samo jos instalirao Adobe Flash plugin i Javu. Dakle, nista vise sem tog. Iskljucio sam Virtual Memory (tj, vec je bio iskljucen, kao i System Restore) I sad, dal je moguce da SAM WINDOWS zauzme nesto vise od 3,2GB?! Pogledam u Control Panel sta je sve instalirao update, a ono zilion nekih stavki izmedjuostalog neki .net sp2 update oko 150mb i .net sp3 update isto toliko. Aman, pa sta tu ima toliko?! 300MB koda je jako puno koda!!! Ima li ikakvog nacina da dobijem jos koji mb na C:, jer sada nece ni da ga defragmentuje efikasno jer ima "samo 13%" freespace-a a treba mu 15%, ja nemam vise sta da deinstaliram, really. Pazi, nista zivo nemem instalirano od programa, znaci 3,2GB... Kaze zena "Ostavi mi Windows, ocu da igram spider solitaire." Evo sad trazim neki spider solitaire klon za linux, jer ja bih nazad moj SSD :( |