[ greentooth @ 05.08.2009. 08:40 ] @
I da li je moguce kopiranje slika/videa sa hdd-a na digitalnu kameru bez posedovanja memory card citaca?
Mislio sam da mountovanjem kamere kao jednu od drajvova (F:.G:..) bi bilo moguce kopirati ili barem videti koji fajl sistem kamera koristi pa ici dalje u pretrazivanje...Negde sam procitao da Linux mountuje kamere kao drajvove i da se moze lako kopirati sa hdd na kameru al onda imaju problema sa pustanjem snimaka na kameri jer nije isti fajl sistem..elem, mene interesuje za WinXP?
Hvala
[ StORM48 @ 05.08.2009. 10:20 ] @
Nije predviđeno by Canon.
Oni imaju vrlo čudno viđenje korisničkih potreba, kada je povezivanje na kompjuter u pitanju.

Da bi kopirao slike, moraćeš da instaliraš priloženi softver (Zoom Browser).
Ili, što je mnogo pametnije rešenje - kupiš čitač kartica.

Pozdrav
[ Goran Mijailovic @ 05.08.2009. 15:04 ] @
Ja imam a430, moze da se pristupi kroz explorer bez instalacije Canon software-a.
Jedini problem koji sam imao je pristup folderima na kartici, kada je neki virus napravio foldere na kartici nevidljivim, i nije se mogla kroz windows explorer iskljuciti ta nevidljivost.
Komanda
attrib -s -h -r /S /D
je resila stvar ;0)
[ StORM48 @ 05.08.2009. 15:20 ] @
Može naravno, pojavljuje se kroz twain driver, kao "scanners and cameras", ali je to vrlo neupotrebljiv način za kopiranje fotografija, iz više raznih razloga. To mu i dalje ne omogućava da se pojavi kao "mass storage device" i dobije odgovarajuće slovo, što je neviđena glupost, ali oni očito misle da su mnogo pametni.

Pozdrav
[ Goran Mijailovic @ 05.08.2009. 15:36 ] @
Da.
[ combuster @ 05.08.2009. 16:01 ] @
Ja za Windows ne znam ali meni pod Linux-om se mount-uje A590IS i prijavljuje se kao Canon, Inc. PowerShot A590 i mount-uje ga i pokazuje direktorijum DCIM, tako da mogu da kopiram sa i na karticu ali iskljucivo pod Nautilusom. Ne postoji mount point gde mogu da pristupim kartici, tako da pretpostavljam da je ovo za nemogucnost dodavanja driver letter-a tacno
[ greentooth @ 05.08.2009. 23:12 ] @
I ja mogu da pristupim kartici preko explorera bez upotrebe softvera ali ne mogu da kopiram sa hdd-a na karticu, samo sa kartice na hdd