[ Play @ 07.08.2009. 02:08 ] @
U poslednjih par dana imam velikih problema sa otvaranjem pojedinih sajtova. Probao sam flush DNS, promenu IP adrese itd itd.. ali nista.

Koristim Telekomov ADSL, pa mi je palo na pamet da proverim da li je IP adresa koja mi je trenutno dodeljena negde na black listi. I....

Zna li neko zasto je to tako???
[ optix @ 07.08.2009. 07:21 ] @
Koji sajtovi? Ne znam koja je ovo lista, ali te liste uglavnom proveravaju da li se sa te i te adrese salje spam, ne i da im je blokiran pristup sajtovima (a mozda i gresim)...
[ Play @ 07.08.2009. 09:23 ] @
Npr. sajt www.3ix.org koji nameravam da koristim za kupovinu nekog hostinga.

Ne lezi vraze, kontaktiram njihovu "live" podrsku koja proveri da li je IP range ( 93.86.xxx ) bio na black listi. Bio je, i to pre nekoiko dana...a podatke o blokiranim IP adresama dobijaju od nekog od servisa sa slike. Onda su oni ocistili cache sa njihovog firewall-a i voila! Sad radi

Citat:
optix

Koji sajtovi? Ne znam koja je ovo lista, ali te liste uglavnom proveravaju da li se sa te i te adrese salje spam, ne i da im je blokiran pristup sajtovima (a mozda i gresim)...

Lista je sa http://whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/is-my-ip-address-blacklisted

Da, prvenstveno se koristi za listanje IP-a sa kojih se salje spam, ali kao sto mi rekose - umeju da budu blokirane za pristup kompletnim serverima. A ja nisam slao spam, majke mi
[ djricky @ 07.08.2009. 09:32 ] @
mogu i ja da potvrdim slican problem... veliki PPP opsezi (ovaj telekomov je /15) skoro uvek dospevaju na spam blackliste, jer su puni masina sa virusima koje spamuju na sve strane... ako bi neko krenuo da zabranjuje pristup svojim serverima sa tih adresa, morao bi da blokira vise od pola interneta... tesko...
[ chikanikola @ 26.09.2009. 13:39 ] @
ja koristim telekom adsl i nemam takvih problema cak sam usao na ovaj tvoj sajt www.3ix.org/ , najbolje je da pozoves kor servis i malo ih smoris sa par pitanja (besni telefonski sluzbenici) pa da vidis sta je tu moguce
[ Play @ 26.09.2009. 20:57 ] @
Kod Telekoma je sve moguce. Na primer, moguce je da ponovo pi***im zbog toga sto se javlja isti problem. Definitivno imaju problem sa resolving-om pojedinih IP adresa. Kroz free proxy sve radi, preko Telekoma-nikako.
[ optix @ 26.09.2009. 21:03 ] @
www.opendns.org
[ Predrag Supurovic @ 26.09.2009. 22:11 ] @
Nije ti problem samo Telekomovih korsinika. Mnogi domaci provajderi su svakodnevno na crnim listama. Najgore j eupravo to sto na crnu listu ne dospevaju pojedian IP adrese nego celi opsezi tako da stradaju i oni koji nista nisu lose napravili, pa cak i korisnici koji su uzeli staticke IP upravo zato da ne bi upadali na crne liste.

Obracanje tehnickoj podrsci ovih provajdera nema efekta jer ih zabole briga za problem.
[ Play @ 26.09.2009. 23:15 ] @

Hvala na savetu

Da, znam za tu opciju...samo jedno pitanje : Problem je u tome sto imam zakupljen hosting za domen na serveru u USA. Znaci da treba da uploadujem sadrzaje za web sajt, zatim da koristim FTP, POP3 email i sve druge stvari.
Da li je sve to moguce sa OpenDNS?
[ night-shift @ 27.09.2009. 09:05 ] @
DNS ti služi samo da razreši ime domena u ip adresu, tako da će ti raditi sve to.