[ Pali zari @ 07.08.2009. 13:02 ] @
Naime hocu da gledam BBC i Hulu ali su oni rezervisani samo za Englesku i Ameriku.Za Ameriku sam pronasao resenje a to je hotspot shield, preko njega mogu da zamaskiram ip i bez problema da gledam Hulu.Problem je sa BBC-em.Kada odem na neke sajtove gde su dostupni proxy serveri i dok nadjem odgovarajuci proxy za englesku prodje dosta vremena dok ga ja rucno testiram.Moje pitanje je sledece:Kako ja mogu da relatvno brzo nadjem proxy servere za zemlju koju hocu i kako da testiram taj proxy?Koje programe da koristim?
[ Insane boy @ 18.08.2009. 15:47 ] @
Postoji blago rečeno desetine hiljada programa koji se bave skrivanjem tvoje prave IP adrese i postavljanjem neke druge.
Pre jedno 4-5 godina odlično je radio program Hide IP Platinum koji se sada nažalost plaća a usput ne radi uopšte koliko sam ja primetio.

Ukoliko ne želiš da plaćaš za Proxy listu da dobijaš na mejl dnevnu bazu jaki proxy servera, ostaje ti https://www.torproject.org/torbutton/ nisu loši, meni kako kad radi, nekad da nekad ne, zavisi kakav proxy "nabodeš". Inače i ja isto koristim, tj koristo sam za gledanje TV-a preko neta gde Srbija nije podržana.