[ darko milenkovic @ 08.08.2009. 18:38 ] @
| Kupio sam taj navedeni laptop pre nekih osam meseci pa me zanima sledece iskustvo ostalih korisnika.Nakon kupovine laptopa,baterija je "drzala" nekih 2h i 10 minuta a sada nakon 8 meseci koriscenja, baterija traje 1h i 30 minuta....zanima me da li je to u najboljem redu??? |
[ Spanta @ 10.08.2009. 22:30 ] @
Zavisi od nacina koriscenja laptopa i naravno intenziteta. Generalno, ne bi trebalo toliko brzo da opadne kapacitet.
[ Bartman @ 11.08.2009. 20:04 ] @
Sasvim normalno.
Uzrok: Baterija ti je na 90% kapaciteta, ali elektronika u bateriji je puni na 60%. To je urađeno namerno da posle 2 godine baterija ne može da se napuni preko 10% iako bi realno mogla da se napuni 50%.
Razlog: Da bi kupio novu bateriju koja košta 50 do 150 evra, kako bi fabrike radile.
Rešenje: Starije baterije (pre 2005) nisu imale elektroniku za punjenje, a na novijim mora da se resetuje-reprogramira čip, što je na nekim (novijim) modelima nemoguće, jer još nije razvijen adekvatan software.
Savet: Vozi batice, pa kada ti rikne baterija za nekih godinu i po, tapni laptop i kupi nov. Fabrika radi, ti imaš novu mašinu sa boljim performansama da cepaš igrice i Win 7 da ti leti. Svi zadovoljni, tvoj novčanik jedini oseća posledice. Dobrodošao u potrošačko društvo :-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.