[ Mister_rap @ 09.08.2009. 15:47 ] @
Pozdrav, Naime radim na jednoj aplikaciji koja predstavlja specificnu arhivu slika i video sadrzaja. Imam jedan konceptualni problem pa rekoh da pitam... Koristim InnoDB pa me zanima (izmedju ostalog) da li bi trebao da se prebacim na MyISAM zbog preformansi ? Dijargam koji vidite ispod sluzi samo za potrebe ove teme (ima inace nekih 30tak tabela a i ove dve imaju mnogo vise kolona) i mislim da mi prikazani dizajn ne odgovara a evo i zbog cega: Kada pustim skript u tabelu pictures ce biti dodato oko 130.000 zapisa i taj broj svakim danom bi trebalo da se uvecava za nekih 100-300 redova. Takodje je (mozda) bitno naglasiti da odredjena osoba ima svega 2-3 slike ali odredjene imaju 500+ ![]() Ono sto mene brine jeste kako ce ta tabela pictures da se ponasa za tolikim brojem redova ? Ja sam razmisljao ali mi to deluje prilicno "glupo" da recimo limitiram broj zapisa u tabeli na nekih 100k i da imam identicne tabele samo sa drugim imenom (pictures_1, pictures_2) u koje bi se upisivalo sve dok se ne dodje to te neke limit cifre i tako redom. Zanima me da li postoji neko prakticnije resenje pre svega i koji problemi mogu da mi se jave u buducnosti ako budem koristio neko od ova dva resenja koja sam gore izneo? |