[ tchm @ 12.08.2009. 01:21 ] @
Zdravo narode. Meni je potrebna jedna mala, ali za mene vrlo znacajna pomoc :-).
Inace imam Access Point OvisLink WL-5460AP......koristio sam ga u Client modu i koristim grid antenu reinkjet 24db 2.4ghz......mrezni kabal sam sa access pointa sputio do racunara i tako koristio net. Povezivao sam se na baznu stanicu koja je udaljena 3km od mene naravno preko svoje grid antene.

E sad.....na samom WL-5460AP ima dva ulaza za LAN (LAN1, LAN2).......LAN1 sam vec koristio ja ali sad sam resio i da uposlim LAN2.........tako da sam umrezio i komsiju.
Sledecu stvar koju sam uradio jeste da sam morao da podesim WL-5460AP u rezim WISP, tj. deljenje interneta, sto je bilo i uspesno..... ali dolazi do "otimanja" protoka..... znaci ko se prvi zakaci njegov je internet.

E to me muci!! Ja sam nasao opciju u podesavanju za download i podelio sa protoke za oba racunara ali ne znam kako da podelim upload??
imaju dve opcije: LAN Out i WAN Out(mera u kbps). Tu sam upisao protoke.
[ daywalkerzr @ 12.08.2009. 06:54 ] @
instaliraj netlimiter na oba racunara i ogranici protok.
[ ernie2015 @ 20.11.2009. 22:27 ] @
Da bi ti Ap 5460 radio kao treba u wisp modu moras u wan port postavkama podesiti sledece:koja vrsta konekcije dinamicka staticka pppoe.
Pa obavezno MTU size i DNS-ove od lokalnog provajdera od koga dobijas internet.Najbolja ti je solucija ako internet dobijas preko pppoe konekcije posto je samo ubacis u ap tj ukucas korisnicko ime i pass stavis kontinualno povezan stavis mtu size i dns-ove i radi savrseno.Cak mozes da stavis switch i nakacis pola komsiluka.Naravno izvorna konekcija se dijeli na svakog novog korisnika.