Citat:
AIRPLANE: Nadam se da nisam promasio temu. Zavrsio sam visu elektrotehnicku, smer Nrt. Pise da je moguce da radim kao nastavnik. Zanima me da li je potrebno zavrsiti neki kurs, ili polagati neke dodatne ispite, da bih mogao da radim u skolstvu. Ima na zrenjaninskom fak. bas smer za profesora inf. ali ne mogu jos 2god da studiram.
Evo ja mogu da ti odgovorim, mada ne znam da li si zakasnio za faklultet ? Tema me privukla, pre svega jer je moj muž, slično kao i ti završio višu školu ( doduše mašinsku ), pa se sad setio da bi mogao i fakultet ( posle xy godina ).
U junu se moglo upisati još na 2 fakulteta koja nisu prešla na rad po Bolonjskoj deklaraciji ( navodno do 15. juna ) u Zrenjaninu i Čačku. On je zvao oba i u Čačku su mu priznali sve ispite sa 1 i 2 godine + još nekoliko na osnovu overenih nastavnih programa koje je doneo iz više škole. Ali to je diskreciono pravo profesora ( mislim na ispite koji se ne zovu tako kao na faksu, ali iz plana i programa se vidi da je gradivo isto ).
Kad završi dobija zvanje
profesor tehnike i informatike.
Ne znam koji su razlozi zbog kojih kažeš da ne možeš da studiraš, ako se predomisliš, slobodno pitaj, inače fakultet ima sertifikat, imaš i sajt, ako te zanima.
Ako je to daljina i ako radiš, jeste zeznuto, jer moraš da putuješ, ali ne prisustvuješ predavanjima, nego samo dolaziš na ispite, a većina profesora hoće da kontaktira mejlom. Upisuješ direktno treću, pa četvrtu ( sve u slučaju da još uvek može )
Nego ja sam se priključila temi, a uopše ne znam da li sam na dobrom mestu, ovde pišete o profesorima informatike.
Ko sve može da bude profesor informatike, tu mislim na predavanje u srednjoj školi, da li ovi koji su završili smer baš za profesora imaju neku prednost, jer polažu psihologiju i pedagogiju ?
Konačno kakve su perspektive zapošljavanja u školstvu, pretpostavljam da bi on mogao da predaje svaki od predmeta koji je položio, evo npr. ja sam dipomirani farmaceut i da sam htela u profesore, mogla sam da predajem svaki stučni predmet koji sam učila na faksu, a uči se u i srednjoj.
Nadam se da nisam mnogo odlutala od teme i da će mi neko dati odgovor.
Pozdrav gospodo profesori

@ AIRPLANE
Pogledala sam tvoj profil, vidim da si se interesovao i za neke druge fakultete, inače ovaj u Čačku pripada Kragujevačkom univerzitetu, a kako vidim da si iz Beograda, do Čačka ima 150 km. Naravno da nisi zakasnio za fakultet, sad ponovo čitam pa gledam šta sam napisala, samo je pitanje da li si zaksnio za studiranje koje nije po Bolonji koje te ne obavezuje da prisustvuješ predavanjima, vežbama, ovde im samo daš školarinu (oko 50 000 din. 2 semestra, znači oko 100 000 din. da upišeš obe godine ), dobiješ literaturu i pravac na ispite

.
[Ovu poruku je menjao Tamara_K dana 10.08.2009. u 00:23 GMT+1]