[ cesare @ 12.08.2009. 12:54 ] @
Pozdrav svima !!!

Klijent kojem sam uradio program u VBNET-u pre oko godinu dana, sada ima potrebu da dokumenta koja izdaje klijentima i koje su klijenti potpisivali "rucno" u vise primeraka, sada potpisuju elektronski jednom. Tako potpis klijenta ostaje u racunaru i tako je moguce stampanje neogranicenog broja primeraka po potrebi. U tu svrhu koristice se graficka tabla sa elektronskom olovkom. Ima li neko iskustva sa ovim nacinom "unosa podataka". Kako se ovo koristi u VBNET-u. Pretpostavljam da se potpisi radi arhiviranja i kasnijeg uporedjivanja cuvaju u nekom od grafickih formata (jpg, bmp, gif ...). Molio bih za neki link, primer koda ili savet na ovu temu.

Unapred hvala ...
[ mmix @ 12.08.2009. 13:17 ] @
graficka tabla se ponasa kao mis i pisanje se svodi na pomeranje misa sa pritisnutim LMB. Dakle treba da imas neki panel/canvas u aplikaciji i kad je mis na njemu a dugme pritisnuto hvatas koordinate i onda imas dve opcije:

1. Vektorski, pamtis niz zamapcenih koordinata koordinata i iscrtavas linije izmedju njih, potpis smestas kao niz koordinata.
2. Kao bitmapa. Svaki put kad uhvatis kooridinatu iscrtas tacku (ili mali ispunjeni krug od par pixela) na kanvasu. Na kraju uzmes bitmapu i snimis kao sliku.

Mislim da je bilo par primera ovde na forumu kako se to radi.