[ milos 2 @ 13.08.2009. 20:43 ] @
imam lap-top e machines e510, i router d-link dir-625
kada se konektujem lap-top-om na router sver adi normalno nekoliko minuta, i onda se diskonektuje, sve je lepo radilo do danas
[ --ja-- @ 13.08.2009. 23:23 ] @
Prvo što mi pada na pamet je da ti je netko ukrao MAC adresu, te se s kloniranom MAC adresom spaja na tvoj AP. U tom se slučaju javljaju slični simptomi. Ja bih na tvom mjestu pokušao uključiti neku vrstu enkripcije, najbolje WPA ako ju AP podržava, pa onda vidi ponavlja li se ista stvar.
[ milos 2 @ 14.08.2009. 10:06 ] @
imam sifru od 12 znakova, 5 slova, i ostalo brojevi.
u logovima nema nikakvih provala
[ tox master @ 14.08.2009. 10:28 ] @
Mozda "izadjes" iz dometa uredjaja? :)
Pokusaj da resetujes uredjaj na fabricka podesavanja pa vidi da li ce veza da puca bez ikakve zastite.
[ --ja-- @ 14.08.2009. 10:56 ] @
Ili možda oko tebe ima puno wireless mreža pa ti one smetaju. Pokušaj skenirati, pa odaberi kanal na routeru koji ne koristi niti jedna druga mreža, najbolje da ima kanal-dva razmaka između različitih mreža ako je moguće. Zaobiđi kanal 1 jer on na većini wireless routera dolazi kao defaultno podešen.

Možda netko u susjedstvu koristi Super G tehnologiju, ako je tako pokušaj se što dalje odmaći od njega u frekvencijskom području.

Pokušaj se sa drugom wireless karticom zakačiti na taj router, pa vidi događa li se ista stvar.

Možda jednostavno imaš problem s driverom. Pokušaj bootati sa nekog linux live cd-a pa vidi događa li se to tamo.

Pokušaj mrežu spustiti na b standard...

Ovo su neke stvari koje bi mogle, a ne moraju pomoći, sve je to sad igra mačke i miša.
[ milos 2 @ 14.08.2009. 11:45 ] @
ajdemo redom, tox master, ruter mi je 5 metara od komp-a

--ja--
meni je ruter podesen na kanal 20
niko u komsiluku nema ni kompjuter
na zalost nemam drugu wireless karticu
ne znam kako bi mogao da imam problem sa drajverima kada je do prekjuce sve lepo radilo
i kako mrezu da spustim na b standard
[ --ja-- @ 14.08.2009. 12:03 ] @
Citat:
meni je ruter podesen na kanal 20

Tipfeler, pretpostavljam. Ako nije, stavi kanal na neku normalnu vrijednost (1-13).
[ milos 2 @ 14.08.2009. 12:55 ] @
izvini nije kanal bio u pitanju, ali ne znam kako da ga promenim
[ --ja-- @ 14.08.2009. 13:40 ] @
Pokušaj ovako:

-Uđi postavke routera
-Klikni Setup u gornjem meniju
-Klikni Wireless Setting u lijevom meniju
-Klikni dugme Manual Wireless network setup

Postavi:
Enable Wireless (zakvači kvačicu), Always
Wireless Network Name (SSID): Upiši nešto, npr moj wlan
802.11 Mode : e tu za početak odaberi 802.11b only, ako to dobro radi, onda pokušaj omogućiti g, ili b/g kombinaciju
Enable Auto Channel Scan: makni kvačicu
Wireless channel : tu odaberi neki kanal, sudeći po emulatoru na dlinkovoj stranici, možeš birati između 1 i 11
Transmission rate: best(automatic) bi u svim slučajevima trebalo raditi, no možeš se pokušati igrati s ovom poostavkom tako da kreneš od 1mbps, pa podižeš
Channel width: Iskreno nisam se susretao s ovom opcijom, ono što je defaultno bi trebalo raditi, ali možeš pokušati i sa drugom ponuđenom opcijom
Visibility status: postavi na Visible

Znači imaš tu 2-3 opcije s kojima se možeš igrati i vidjeti imaju li kakvog utjecaja.
Mada ja ti još uvijek preporučam linux live cd i testiranje na njemu...
[ milos 2 @ 14.08.2009. 14:46 ] @
ne radi ni tako, sada cu probati sa linux live cd-om, ali sta ako taamo radi, a u windows-u nece
[ milos 2 @ 14.08.2009. 18:37 ] @
uspeo sam tako sto sam uradio repair windows-a, hvala na svemu
[ luka3333 @ 22.04.2012. 15:41 ] @
Pozdrav kolege!Imam isti problem!Kupio sam ruter TP-LINK WR340G radio je normalno do pre nekih 15 dana. Znaci ukljucim ga imam net i nakok nekoliko minuta diskonektuje se.Pa bi vas zamolio ako moze pomoc :) zamolio bi kolegu da mi objasni kako je otklonio problem da probam i ja ili nesto drugo da probam.Hvala u napred ;)
[ Mile-Lile @ 22.04.2012. 19:18 ] @
priđi na metar-dva od rutera. Pusti neki teški download pa vidi dešava li se isto. Mislim da je do nivoa signala... ako nije barem da isklučimo to...
[ luka3333 @ 23.04.2012. 18:01 ] @
probo sam i opet samo dva minuta net i diskonektuje se :(