[ Calibra @ 14.08.2009. 14:24 ] @
Pozdrav ljudi....imam gore pomenuti laptop i problem sa njim... znaci postavim ga na mrezu (utaknem mu UTP kabal) na kojoj vec postoje 5 desktop masina i kad odem na LAN Status u Control Panelu Pokazuje mi da je Status : Connected, Duration: neko vreme i Speed 100.0 Mbps, sto je normalno. E sad Activity Sent:o, Received:0... laptop ne vidi ni jednu masinu na mrezi i ne mogu na net... U support prozorcicu za IP, Subnet i Gateway ne pise nista, znaci prazno... odem u Properties i hocu u Internet Protocol (TCP/IP), izbacuje mi poruku "In order to configure TCP/IP, you must install and enable a network adapter card." a vec sam instalirao drajvere...
Da li neko zna u cemu je problem?
Hvala u napred...
[ JOJO847 @ 14.08.2009. 17:58 ] @
Iskljuci opcije za gasenje mrezne kad je lap na bateriji (ako postoje mogu biti i u BIOSu i u nekom utilityu u win-u), prekontroliraj dal ima mrezna u device manageru i dal je korektno prepoznata (mozda je na disable zbog nekog power managmenta).

ne brini, hardverski je sigurno sve oke, samo nesto od postavki zeza.
[ Calibra @ 14.08.2009. 19:34 ] @
O.K. care videcu ovo drugo, zaboravio sam da kazem da trenutno nema bateriju, iskljucivo radi na adapteru...
Pozdrav...
[ JOJO847 @ 14.08.2009. 19:54 ] @
nema veze, provjeri oboje, ponekad i kad je na adapteru ako je to ukljuceno hoce da brljavi. Vidis da ti kod tcp/ip prijavljuje da ne moze komunicirati s mrezom, prvo je tada za ciniti da odes u device manager i vidis kakvo je tamo stanje
[ Calibra @ 15.08.2009. 13:39 ] @
E ovako care, ono za iskljucivanje mrezne nigde nisam nasao... a u power schemes mi stoji da je masina desktop, a ne laptop, pa ako je to problem, mada ne verujem. Iskljucio sam i firewall jer sam mislio da je to problem i dalje nista..."poludio sam". Gledao sam i u device manageru i tamo postoji mrezna i sve je O.K. Ako neko zna u cemu je problem neka kaze...
[ Calibra @ 15.08.2009. 13:53 ] @
@ eric...
U device manageru je enable, znaci ukljucena je...