[ miroslavL @ 15.08.2009. 04:47 ] @
Pozdrav svima!

Znam da odavno sve muči centriranje stranica u Publisheru, neki su pricali da su neke stare verzije mogle a da 2007 ne može... e to nije tačno, sad ću vam objasniti kako to uraditi!!! :)

Kada ste napravili stranicu u Publisher 2007 kliknite na File/Publish to the Web... e znam da to znate inače kako bi ste prezentaciju postavili na server.
Otvorite folder gde ste publishovali web prezentaciju i kliknite desnim dugmetom miša na index stranicu i odaberite Open With/Notepad.
Sad u notepadu kliknite na Edit/Find... pa u prozorčetu ukucajte

</head>

i stisnite enter. Pokazaće vam se slično kao na slici ispodi kliknite na Cancel da se zatvori taj mali prozorčić. Zatim ispod </head> unesite sledeće:

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2" width="760"
align="center">
<tr>
<td>

da bude kao na slici ispodzatim u notepadu povucite stranicu skroz do dole i odma ispod </body> kucajte sledeće:

</td>
</tr>
</table>

da izgleda kao na slici ispodzatim na File/Save usnimite tu stranicu. Sad pokretite taj index u nekom od pretraživača koji koristite i videćete da je stranica centrirana. Ovaj postupak bi trebalo uraditi na svim stranicama koliko ih imate, ako ste uradili samo na index stranici onda će samo ona biti centrirana.

Ako imate neka pitanja slobodno pitajte! pozz


[Ovu poruku je menjao miroslavL dana 15.08.2009. u 06:14 GMT+1]
[ miroslavL @ 28.08.2009. 14:13 ] @
Zamolio bi moderatore ako bi preimenovali ovu temu u "Cake u Publisher-u 2007", "Mala škola Publisher-a 2007" ili jednostavno "Publisher 2007" ili tako neki naziv pa da u temu stavljamo skripte, kodove i rešenja za već pomenuti program.

Kako u Publisheru namestiti da klikom na postavljeni link na nekoj stranici otvara novi Tab u browseru (chrome, firefox, opera, ie...)?

Kada ste postavili na nekoj stranici vašeg web sajta link da vodi do nekog drugog sajta i završili ste taj svoj sajt kliknite na File/Publish to the Web...

Otvorite taj folder gde ste sajt Publish-ovali i kliknite na tu index stranicu gde je taj link desnim dugmetom miša na Open with Notepad

Sad kad se otvorio notepad sa kodom vaše stranice pronađite gde se on nalazi... možete pronaći tako što ćete ukucati u Edit/Find link stranice do koje on treba da vodi kao što pokazuje slika ispod... naravno vi ćete kucati vaš link.

zatim ceo taj kod
<a href="http://www.mozilla.com/en-US/firefox/">

zamenite sledećim
<a href="http://www.mozilla.com/en-US/firefox/" target="_blank">

sad kliknite na File/Save i to bi bilo to.... :)


[Ovu poruku je menjao miroslavL dana 28.08.2009. u 16:58 GMT+1]
[ miroslavL @ 02.09.2009. 20:14 ] @
Kako postaviti onu malu sličicu (favicon) na vašem sajtu rađenom u Publisher-u 2007?

*Napravite vaš mali logo uz pomoć nekog programa: Paint, Corel Draw, Photoshop, itd....
*Ta sličica mora biti veličine 16x16 piksela
*Nazovite ga favicon i usnimite u bmp ili jpg ekstenziju.
*Sa ovog sajta http://www.irfanview.com/ skinite ovaj mali program i tom fajlu (koji ste napravili i nazvali favicon) promenite ekstentiju u .ico i usnimite (save).
*Kada ste to uradili taj fajl (favicon.ico) prekopirajte u folder gde je vaš sajt, kao dole na slici*Zatim index.html iz tog foldera otvorite u Notepad-u i pronađite gde vam se nalazi </head> (objašnjeno je u gornjim postovima kako najlakše pronaći).
*Odma iznad </head> kucajte sledeće

Code:
<link rel="Shortcut Icon" type="favicon/ico" href="http://www.vas-sajt.com/favicon.ico" />


*Ovo je dovoljno uraditi samo u index stranici, na drugim stranicama ne ukucavajte ovo.

To je to, sad imate onu malu sličicu (favicon) na tabovima, u favorites-u, Bookmars-u...itd.