Citat:
Koliko često ti pada sql server pa moraš imati i lokalnu bazu?
MIslim da je server i mreža UP time preko 90% radnog vremena ali ja Shoping Centrar vidim kao avion
za sve moram imati alternativu u letu.
Feedback pitanje na ovo je Da li imate UPS a koliko se često dogodi da nestane struje i da li je to bezpotreban overhead
Citat:
Imaš 5 kasa, ali jedna radnica je bila na odmoru i na njenoj kasi niko nije radio.
U međuvremenu je stigao novi artikal ili se drastično promenila cena postojećeg.
Kako podaci nisu bili keširani npr. 7 dana, u trenuku kada se radnica vratila sa odmora pukne server, a u njenoj lokalnoj bazi su neažurirani podaci.
Postoji u programu event koji se zove početak smijene,
Pri toj funkciji izvršava se prijava kase na server, da bi se to uradilo mora postajati aktivna veze sa SQL u tom eventu se isto tako provjerava
da li kasa ima ažurne cijenike u lokalnoj bazi
Ukoliko su ispunjeni ovi uslovi kasa će odobriti početak smjene i naplatu računa u suprotnom zovite tehničku podršku.
Kada smo već načeli temu oko same funkcionalnosti kasa,
Moram naglasiti gore već navednu funkciju prijave kase i odjave,
Ja poričem iz stare trgovačke firme "UPI-ja" i provo što nam je podvučenu o definiranju sistema jeste matematički dokaz da
će uprava biti sigurna da su sve kase kucale u korist firme i da nema šansi da se podatci sa jedne kase ne proknjiže na centralni server.
Mi imamo pravilo ili će te knjižiiti sve kase ili nećete niti i jednu panam je lahko vidjeti da nešto nije u redu jer znamo da svaki dan mora
postojati inkas i dnvnalista prodaje, Ukoliko neka kasa iz bilo kojeg razloga nije završila smjenu i odjavila se na pravilan način sistem ne
bi smjeo dopustiti knjiženje prodaja na centralni server