[ stole m @ 17.08.2009. 23:36 ] @
dragi clanovi foruma treba mi neka sema za nivomat odnosno znate ona sa tri sonda min;max;i zaednicka hvala vam puno pozdrav
[ robert63 @ 18.08.2009. 00:33 ] @
Mozda ovako nesto:
[ stole m @ 18.08.2009. 08:48 ] @
robi imam tu semu komplet sa rzvienom plocku no neki elementi su u smd varijanti sto meni licno se ne dopada no sepak hvala ti za semu pozdrav
[ shadow88 @ 18.08.2009. 14:55 ] @
pozdrav

moj predlog je da ovo resis reed relejima, postavis jednu plasticnu cevku u rezervoar uz zid rezervoara uspravno, u nju bucnes plovak sa jakim magnetom na sebi, a sa spoljasnje strane rezervoara postavis reed kontakte, na mesta gde ces da ti bude minimum i maksimum, naravno sto blize cevi koja je u rezervoaru, i sve sto ti treba jos je jedan obican rele ili kontaktor da ti regulise pumpu ili sta vec . naravno ne moras cev da potapas u rezervoar , mozes da busnes jednu rupicu u dnu rezervoara i na nju da nakacis cev spolja tako da cev bude okrenuta na gore, a u cevi se nivo vode menja isto kao i u rezervoaru po sistemu spojenih sudova, a shodno tome se i plovak krece, pa onda senzore,tj reed kontakte kacis na cev koju si postavio spolja.

nadam se da si me razumeo, ako ne, javi se da postavim neki crtez.

pozz