Citat:
baky95: Uspeo sam!
Hvala svima!
Hvala i tebi - zahvaljujuci tvojim temama sam pozeleo da ponovo probam PCLinuxOS, koji sam ranije vec probao i bio zadovoljan, ali mi je u medjuvremenu nesto smetalo i napustio ga. Sada sam se bas prijatno iznenadio nekim novitetima i finesama kojih kod drugih distribucija nema. Inace, mnogi korisnici Mandrive kazu da je PCLinuxOS bas onakav kakva bi Mandriva trebala da bude
Jedno pitanje za Operu, koju evo isprobavam, a ne poznajem je dovoljno - kako se menja velicina fontova u zaglavlju, dakle NE na sajtu, to sam nekako pronasao, nego ono "File", "Edit" i slicno, to mi je mnogo sitno?
A sada malo off topic, pa koga zanima PCLinuxOS neka cita, ostalima se izvinjavam za prosirenje teme.
Skidanje sa neta normalno. Narezem, krenem sa probom. Nece, izbaci me u neki prompt i javlja da je nesto iskljuceno i da ne moze da nadje uredjaj sa PCLinuxOS-om. Odmah da napomenem - to mi se dogadja sa mnogim distribucijama, jer imam samo USB povezan DVD. Toliko je takvih distribucija da sam razbucao kuciste i izvukao napolje IDE kabl i kabl za napajanje i neko vreme probao tako, da vidim u cemu je stos. I sada ne znam o cemu se radi jer teoriju ne poznajem dovoljno, ali se tako pokrene vise Linuxa nego samo sa USB vezom. A imam 2 kucista, oba prlicno mala, pa DVD unutra ne moze, sto je i bio cilj njihove prerade / izrade(mala tezina).
ALI - PCLinuxOS ima cak 4 nacina pokretanja sa CD-a i od njih cak dva RADE, a dva ne rade preko USB! Sad mi je lakse, ipak je nesto do programa, nisam ja nista uk....o kako sam stalno imao kompleks. OVO JE PRVI PUT DA SRECEM TAKVU DISTRIBUCIJU. Ovo sa USB konekcijom je vazno i zbog brojnih notebook-ova - kako da instaliras Linux na njega kad neka distribucija ne radi preko USB konekcije? Jeste da postoje i oni "stapici" ali ja ipak vise volim CD/DVD.
Jos jedna simpaticna stvar - u meniju postoji komanda Get Open Office, koja instalaciju Open Office-a na racunar svodi na par klikova, a time je ustedjen prostor na CD-u odnosno ubrzano pocetno skidanje ISO-a.
Ima jos nekih sitnica, ali to nisam jos sasvim sagledao, tek sto sam poceo da ga koristim.