[ Hrčak @ 17.12.2003. 18:21 ] @
Evo ovako: Instalirao sam skoro Slackware 9.1 (ponovo hvala jogurtu na istom) ali se pojaviše neki problemčići... Kao prvo, ne mogu da pristupim fat32 particijama kao user, a kao root ne mogu da mount pointima promenim prava pristupa? Kako to? Šta da radim? Drugo, bio sam pravio sopstvene keyboard rasporede koje sam koristio pod RH 7.3, a koje su se nalazile u /etc/X11/xkb/symbols. Prosto sam bio prepravio postojeće na način na koji mi je to odgovaralo i pozivao ih sa komandom setxkbmap -layout sr_lat -variant basic -option grp:ctrl_shift_toggle -option grp_led:scroll sr_lat je, jasno, naziv mog, modifikovanog fajla sa rasporedom. To ovde ne radi. Zašto? Štaviše, kada pozovem postojeći key raspord sa ovom komandom, on je učita, ali svaki put istu, menjao ja fajl ili ne. Takođe, kao user u KDEu mi ne rade keyboard layouti, a za root mi rade. Šta se dešava i kako da nateram moje rasporede da rade sa komandom setxkbmap -layout sr_lat -variant basic -option grp:ctrl_shift_toggle -option grp_led:scroll ? I još: koristim kppp koji radi savršeno, pošto sam skoro dobio novu centralu, počeo je da prepoznaje busy signal i da sam prekida vezu. Nažalost, signal posle prekida ostaje signal zauzet, tako da ponovno biranje ništa ne znači. Kako da rešim ovo? Pomoć, molim. Hvala unapred |