[ KOVAC84 @ 18.08.2009. 20:02 ] @
Radim u firmi kao IT Manager, pored ostalog odrzavam i servere, admin server, terminal server, exchange server, data server, fax server, i jos nekoliko servera zaduzena za softver koji koristimo u firmi. U firmi sam nov tako da sam zatekao vec postojeci sistem. Backup se vrsi preko Symantec BAckup Execa v10.1. Vrsi se dnevni backup exchange podataka na jednom disku, podaci korisnika i programa na drugom disku, i backup shadow componenti na traci i plus na udaljenom racunaru van firme na disku preko VPN konekcije. jednom u mesecu vrsi se i mesecni backup svih podataka. Nadam se da sam stvorio sliku ovog sistema. Problem je sledeci, prateci sistem vreme backupa se dosta povecalo od trenutka kada je sve postavljeno, a kolicina podataka je otprilike ista, te je doslo do preklapanja backupa u toku noc. Kako smanjiti ovo vreme, tjh kako uticati na njega. Barem neke smernice ako neko ima iskustva sa tim. Sta i odakle poceti?? Na prvi loptu mi je palo na pamet da iskljucim opciju Verify after backup complets jer to ukljucuje dodatne sate kod backupa. Svaki savet je dobro dosao. Hvala! |