[ biske86 @ 20.08.2009. 13:02 ] @
Potreban mi je program koji može da importuje .mp4 video fajl i da mogu da izvučem audio. Ili ako može da se izveze u neki drugi format, npr. avi pa da posle izvučem recimo iz premiera audio zapis. Imam Procoder ali on neće da mi importuje mp4 video prijavljuje neku grešku. Nemam instalirane kodeke na računaru pošto za multimediju koristim KM Plejer i on ima svoje kodeke. Kako odraditi ovo? Sa čim?
[ s4djan @ 20.08.2009. 13:22 ] @
Probaj sa mp4UI :

http://www.videohelp.com/tools/mp4UI
[ Mister_rap @ 20.08.2009. 13:36 ] @
Avidemux
[ biske86 @ 20.08.2009. 15:28 ] @
Skinuo sam ovaj mp4UI sa sourceforge i isprobao sam jedan fajl i uspesno mi je izvukao audio uzorak i to u aac formatu. Jos samo preko sound forge da ga prebacim u mp3 i zavrsava mi stvar. Stavio sam na skidanje ovaj Avidemux pa cu da probam i njega.
[ biske86 @ 21.08.2009. 12:54 ] @
Pretvorio sam sve fajlove koji su mi trebali u aac format. E sad probao sam da uvezem u Sound Forge 7 i javlja mi sledeću grešku:

Warning: An error occured during the current operation.
The file is an unsupported format.

Da li moram da imam ubačene kodeke? Koje?
Ili koji od programa da koristim da bi konvertovao ovaj aac u mp3?
[ Stranger2 @ 21.08.2009. 15:19 ] @
mozes sa mediacoder-om da uradis sve od navedenog:

predlazem da najpre konvertujes samo audio u MP3 a video iskljucis.
na kartici video ukloni kvacicu ispred enable video.
na kartici audio izaberi Encoder: LAME MP3
na kartici LAME MP3 podesi parametre koje hoces za MP3

kada obavis konverziju onda taj novi fajl ponovo ubaci u MediaCoder i obavi demux
na kartici Demuxer izaberi:
stavi kvacicu ispred demux for audio/video
i ispred demux audio
u polje File extension for audio stream ukucaj: mp3
a mozes i bez ekstenzije pa kasnije onda da promenis ekstenziju u .mp3
[ biske86 @ 22.08.2009. 06:44 ] @
E ovo mi je baš pomoglo. Kad smo već tu interesuje me šta znači ovo demux-ovanje. I da li može da se odradi u istom koraku kad i izdvajanje audio strima ili mora posebno u drugom prolazu? Ako radim posebno u drugom prolazu, kada štikliram polje ispred "demux for audio/video source", da li istovremeno ostaje štiklirano polje ispred "enable audio"?
[ Stranger2 @ 23.08.2009. 01:53 ] @
Citat:
interesuje me šta znači ovo demux-ovanje.

.MP4 fajl je zapravo container koji sadrzi video zapis i prateci audio zapis i jos neke podatke neophodne za sinhronizovanu reprodukciju, premotavanje itd.
Demux znaci da iz containera izdvojis Audio zapis ili Video zapis ili oba.

Citat:
I da li može da se odradi u istom koraku kad i izdvajanje audio strima ili mora posebno u drugom prolazu?

Demux je zapravo izdvajanje. A preporuccio sam da najpre obavis konverziju samo audio streama jer MediaCoder niej zamisljen kao konverter za audio. zbog toga da se ne bi nesto zakomplikovalo preporucujem da u prvom koraku obavis samo konverziju audia a videoiskljucis. Time ce i taj novi audio opet biti u container fajlu (zato sto media coder niej predvidjen za cistu audio konverziju). Pa onda taj novi fajl koji sadrzi novi audio ponovo otvoris u mediacoderu i demuxujes ga tj. izvadis iz njega taj novi audio zapis koji je u MP3 formatu.

Citat:
Ako radim posebno u drugom prolazu, kada štikliram polje ispred "demux for audio/video source", da li istovremeno ostaje štiklirano polje ispred "enable audio"?

Ostaje. Zapravo za demux je bitno samo ono sto je namesteno na kartici Demuxer ostala podesavanja nemaju veze sa demuxovanjem.
ZABORAVIO SAM PROSLI PUT RECI da bi obavio demuxovanje u MediaCoder-u osim podesavanja kartice Demuxer trebas i prebaciti Task mode: Demux. ta opcija se nalazi sa desne strane mediacodera.