[ boki_ @ 20.08.2009. 23:51 ] @
Konfiguracija: ploča Asus A7V8X-X, grafička GeForce MX440, memorija 768MB DDR, hard 1 - Maxtor 80GB, hard 2 -WD 80GB. Drugar ima stari Fujitsu štampač koji je bio aktuelan u vreme Pentium 1 računara, ispravan je i služi za štampanje faktura za koje mu i treba. Oznaka mu je M3348B i preko Interneta sam našao da se radi o modelu Fujitsu DL900 za koji sam i skinuo drajvere. Radi preko Windows98 sistema. Instalirao sam WindowsXp i zatim u njemu sam instalirao program VirtualPC(koji služi za virtuelne sisteme) preko kojeg sam instalirao i pokrenuo Widows98SE i radi odlično. Drajvere za ploču sam skinuo baš sa Asusovog sajta i to za Windows98SE verziju http://support.asus.com/downlo...spx?Type=All&model=A7V8X-X , takođe sam ih našao i za grafičku. Međutim te drajvere neće u potpunosti da prepozna ploča(krene instalacija ali na kraju izbaci da ima neka regystri greška), traži nakon toga restart sistema i posle mi ne prikazuje CD čitač. Same drajvere za štampač računar prihvati ali kada stavim neki dokument da se štampa krene ali izbaci samo prozor u kojem je žuti trugao sa crnim uzvičnikom. E sada par pitanja: - da li neko zna može li se na neki način pokrenuti taj štampač preko WindowsXP sistema - na koju grešku ukazuje poruka sa žutim trouglom u kojem je crni uzvičnik - da li je problem u tome što sam Windows98SE instalirao preko programa VirualPC pa ne može zbog toga da prepozna štampač(možda bih trebao napraviti particiju na hardu kao za WinXP?). Sve komponente prepoznaje i radi sa njima bez problema Flopy, DVD očitava kao običan CD-rom ... pa verujem da bi trebalo i štampač da prepozna Ako neko zna rešenje neka javi. Unapred zahvalan! |