[ borivoje @ 21.08.2009. 02:16 ] @
Razvio sam aplikaciju koju želim da plasiram kao donationware, odn. da je bez ograničenja dam svima na raspolaganje, a da zamolim poštene da doniraju u budući razvoj.

Jedan od glavnih problema je, pored toga što velika većina ljudi neće da plati nešto što ne mora, što je Internet plaćanje relativno komplikovan potez, uključuje slanje osetljivih informacija itd, pa i ono malo poštenih često neće da se zeza.

Iako sam podesio sistem za plaćanje koji može da primi svaku vrstu uplate, voleo bih da ponudim i najjednostavniji metod tipa - "pošaljite poruku na taj i taj broj i time ćete donirati toliko i toliko ovom projektu". Mislim da bi ovo bio ubedljivo najjednostavniji metod i da bi sa ovakvim tipom software-a omogućio više zarade nego klasični metodi. Ovo je pogotovo tačno jer za donacije nije potrebno napraviti bilo kakvu dvosmernu komunikaciju, samo jedan SMS od klijenta meni i stvar je gotova.

Ima li neko ideju kako bih mogao da izorganizujem ovakvu uslugu za svoj projekat? Znači bitno je da je što veći deo sveta pokriven, a posebno USa, Nemačka, Velika Britanija itd, i da se tačno zna koliko će klijentu biti skinuto sa računa.