[ petarns @ 19.08.2009. 12:07 ] @
ukratko... probao sam da koristim kombinaciju MsSQl-a 2000/2005 i Visual Studi-a 2008 pro i desavalo mi se to da ne mogu da se povezem na bazu koju sam radio u Enterprise Manageru. Izbacivao mi je gresku: "Generating user instances in SQL Server is disabled. Use sp_configure 'user instances enabled' to generate user instances." posle toga sam uninstalirao prethodne verzije MsSQl-a i instalirao MsSQL Server 2008 Express ali nije hteo da mi instalira MsSQL Server 2008 Management Studio express i navodio da treba da podignem Visual Studio na 2008 SP1...sto sam i uradio ali opet nista! :( nece Sad, vec neko vreme(pobelele mi oci) pokusavam da iskopam koja tacno verzija MsSQL-a ce mi raditi(dozvoljavati da bez problema napravim, povezem bazu i ostalo) sa Visual Studiom 2008 pro...bez uspeha. pocetnik sam, ne potpuni ali mi ove stvari oko kompatibilnosti softwera zadaju veliku glavobolju a da prakticno nisam ni poceo da radim na zadatku. Na kraju sam ocistio sve verzije MSSQL-a i Visual Studia sa sve dodacima i sl. sa HD-a i hocu da ponovo instaliram samo ono sto mi je potrebno... Moze li neko da mi pouzdano kaze koja kombinacija ova 2 programa radi? Ako nije problem navedite tacno koju verziju i sta od komponenti, patcheva i sl. treba da instaliram a ako je bitno i kojim redom unapred hvala! pocetnik koji zeli da nauci |