[ toxi_programer @ 21.08.2009. 16:25 ] @
Vidim da se slabo piše ovih dana, a mene pritegao jedan problem. Naime, imam Master stranicu i običnu stranicu koja koristi tu master stranu. U masteru proveravam da li je korisnik ulogovan, te ako nije(ili nema prava da pristupi određenoj stranici), redirektujem ga na određenu adresu. Što se tiče korisnika, postoji hijerarhija klasa ali ovde je bitno da osnovna klasa sadrži svojstvo koje vraća tipizirani DataRow. Ako korisnik nije ulogovan, instancira se klasa Visitor i njoj su sve vrednosti unutar DataRow-a null ili šta je kojoj default( pošto je to neulogovan posetilac, dakle nema podatke u bazi). Problem nastaje ako korisnik poseti određenu stranicu B.aspx i pri tom nije ulogovan. I to samo ako na toj stranici postoji neki kod koji poziva user.DataRow.nesto. Onda dobijem exception jer, realno, to je polje null. U master stranici proveravam da li je korisnik ulogovan i ako nije ulogovan, a posećuje stranicu za koju mora da bude ulogovan - npr. B.aspx, poziva se ovakav kod: Code: Response.Redirect("default.aspx", true); I redirect će raditi... Ali problem je što će prvo i ostatak koda biti izvršen( kod koji se nalazi u slave stranici i koji će baciti exception). Čak i ako stavim break point pre mesta gde program baca exception i pokrenem debug, izvršavanje se tu ne zaustavi nego mi baci exception da je vrednost nekog polja null. Dakle meni je potrebno iz master strane da prekinem izvršavanje i onog koda koji se nalazi u slave stranici. Pokušavao sam i sa Request.End ali problem ostaje isti. Pa se nadam da neko od vas zna kako da rešim ovo? |