[ brankec @ 21.08.2009. 18:31 ] @
Da li se može iz windows server 2003 ili iz nekog programa (skenera) znati koji računari imaju statičke a koji dinamičke ip adrese? Recimo skeniram mrežu i dobijem izvještaj koje su statičke. |
[ brankec @ 21.08.2009. 18:31 ] @
[ valjan @ 24.08.2009. 07:51 ] @
Ako je taj Windows Server 2003 ujedno i DHCP server, onda iz Control Panel > Administrative Tools > DHCP, pod Address Leases mozes videti kome je sve dodeljena IP adresa preko DHCP-a, pa je onda logicno da ostali racunari imaju staticke IP adrese.
Procesljao sam i Windows Resource Kits i Windows Support Tools ali ne vidim nijedan alat koji radi nesto slicno, sto ne znaci da ne postoji tako nesto - mozda mi je i promaklo. Postoje alati koji ti mogu dati podatke o mreznoj kartici udaljenog racunara i njenoj IP i MAC adresi, pa ako ti to moze pomoci probaj tako. [ anon68680 @ 24.08.2009. 15:35 ] @
Prilicno sam siguran da ne postoji alat koji ume da razlikuje dinamicki dodeljenu ip adresu u odnosu na staticku. Jednostavno kad dhcp server dodeli clientu ip adresu on je tretira kao bilo kakvu drugu, njemu je svejedno. :) Jedino mesto na kome mozes da vidis da li je ip adresa staticka ili ne je kao sto valjan rece, na DHCP serveru.
[ valjan @ 25.08.2009. 12:54 ] @
Nasao sam alat koji ti moze dati informaciju koju trazis, a to je GFILANGuard. Doduse, taj podatak o DHCP-u ti daje uzgred, jer mu je osnovna namena da skenira bezbednosne propuste u mrezi, i sa stotinjak MB koliko izadje full instalacija nije bas mali, jednostavan i brz alat kakav bi mozda ocekivao.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|