[ boolander @ 21.08.2009. 21:30 ] @
| Do sada sam imao samo PC i ADSL-om sam išao na net. Nabavio sam laptop i sada hoću da napravim malu kućnu bwžičnu mrežu. Kupio sam i TP-link WN321G adapter jer su mom ćaletu rekli da tako mogu da napravim malu mrežu sa time... Ja mislim da taj adapter služi samo za to da uhvati neki signal i da ga pojača u lokalu.. ako ja grešim molim da mi objasnite kako da namestim to... hvala |
[ anon68680 @ 22.08.2009. 14:23 ] @
Da li ADSL ruter ima wireless podrsku? Ako vec ne znas, bar reci koji model ADSL rutera je u pitanju. Ukoliko nema, jedino sto ti preostaje onda je da nadjes(a mozda i vec imas) wireless karticu za PC, pa da podesis u adhoc mod i da povezes sa laptopom. Minus tu je sto bi PC morao da bude upaljen da bi isao na net preko lap-a/
[ boolander @ 22.08.2009. 15:27 ] @
ADSL modem nema podršku za wireless...
znači ipak mi taj adapter ništa ne znači jer mi komp mora biti stalno uključen... treba uzeti wireless ruter... hvala na pomoći krzo
[ Strale @ 23.08.2009. 18:34 ] @
Citat:
boolander: ADSL modem nema podršku za wireless...
znači ipak mi taj adapter ništa ne znači jer mi komp mora biti stalno uključen... treba uzeti wireless ruter... hvala na pomoći krzo
Ne wireless ruter nego ADSL wireless ruter, nemoj da mesas stvari jedno je wireless ruter a drugo je adsl wireless ruter, kod prvog ne moze adsl a kod drugog moze.
Tako moze da ti se desi da kupis pogresan uredjaj

[ anon68680 @ 23.08.2009. 23:36 ] @
Pa moze da uzme i obican wireless ruter pa da ga poveze na taj ADSL koji vec ima.
[ tox master @ 24.08.2009. 09:51 ] @
Citat:
krza: Pa moze da uzme i obican wireless ruter pa da ga poveze na taj ADSL koji vec ima.
Bas tako.
Samo je mala prednost uzeti adsl posto onda jedan uredjaj moze da radi sve.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.