[ konjko @ 23.08.2009. 08:02 ] @
Svi tutoriali na netu govore o load and balancu sa razlicitim ips, tacnije subnetima, razlicitim gataweyima. Dali postoji mogucnost uvezati npr. 2 adsl linije koje su u istom subnetu i da koriste samo 1 gatawey. Znam malo ovaj post izgleda glupo al pokusao sam dosta soft od pfsense do zeroshell koji jednostavno ne dozvoljaju unos ip u istom subnetu na razlicitim interfejsima.

Svako dobro !
[ Predrag Supurovic @ 23.08.2009. 10:01 ] @
Jedan ADSL yakacis na MT direktno tako da sa MT ostvarujes pppoe vezu, a drugi ADSL podesis kao ruter pa se MT na njega zakaci preko lokalne IP. Tad ces imati razlicite gateway za oba link amooci ces da radis balansianje.
[ konjko @ 24.08.2009. 15:55 ] @
Hvala tako sam i pretpostavljo, nego jel iko koristio load and balance na mt, kojoj verziji i kako se ponasao ?
[ s-car @ 28.08.2009. 01:28 ] @
Imam slican problem. dakle dva isp sa istim subnetom i naravno isti gateway-em adresu dobija dhcp-om kako mogu da resim to? jedno resenje da uzmem jedan router i u wan da stavim taj jedan link a lan da tavim neku adresu...
EXsad se pitam postoji li mozda jos neko resenje? tunel ili sl?
[ konjko @ 28.08.2009. 18:06 ] @
Uradis ovako kako ti je broker rekao, ja sam uradio tako i radi ! Ako su u istom subnetu moras koristit neki router ili mikrotik za jedan adsl a drugi spojis u pfsense prema tutorialu Multiwana 1.2 vrlo dobro radi, na nekim sajtovima spoji brzine u jednu a na nekim pokaze samo brzinu jednog paketa.