[ Brolly @ 24.08.2009. 03:44 ] @
Imamo 2 laptopa u kuci, nemamo nijedan desktop. Zanima me mogu li se povezati oba laptopa na wireless router, ili sam obavezan da barem jedan laptop drzim "na zici"?

Provajder pri registraciji nudi vise opcija za izbor opreme, ali cini mi se da svaka opcija zahteva barem jedan kompjuter da bude na ethernet/USB kabelu (ostali mogu na wireless).

Nadam se da sam jasno srocio pitanje. Da li je moguce oba laptopa da stavim na wireless, i kako se zove hardver koji bi mi to omogucio (u pitanju je share-ovanje ADSL2+ konekcije). Unapred hvala.
[ tanasko @ 24.08.2009. 08:31 ] @
Citat:
Brolly: Imamo 2 laptopa u kuci, nemamo nijedan desktop. Zanima me mogu li se povezati oba laptopa na wireless router, ili sam obavezan da barem jedan laptop drzim "na zici"?

Provajder pri registraciji nudi vise opcija za izbor opreme, ali cini mi se da svaka opcija zahteva barem jedan kompjuter da bude na ethernet/USB kabelu (ostali mogu na wireless).

Nadam se da sam jasno srocio pitanje. Da li je moguce oba laptopa da stavim na wireless, i kako se zove hardver koji bi mi to omogucio (u pitanju je share-ovanje ADSL2+ konekcije). Unapred hvala.

Moguće je, treba ti ADSL ruter sa wireless-om, na primer ovde mnogo spominjani Huawei HG520s, koji ćeš dobiti ako ti je provajder Telekom.

[ zexoni70 @ 24.08.2009. 09:45 ] @
I ja imam 520S,ali nesto ne vidim da pozadi ima USB?Kada su poceli da ih prave sa USB-om a da ih Telekom daje?

[Ovu poruku je menjao optix dana 24.08.2009. u 16:25 GMT+1]
[ tanasko @ 24.08.2009. 13:07 ] @
Nemaš potrebe za USB-om, bolje će ti raditi preko mrežne, provereno. Inače ni moj nema USB, takođe je Telekomov.
[ Marko Cukalac @ 25.08.2009. 10:56 ] @
povezes laptop preko mrezne sa ruterom.. podesis wireless (namestis password.. i ostale opcije).. otkacis ga s' kabla.. podesis pass na laptopovima i sve ce ti raditi savrseno

:)

usb ti ne treba ni za sta...
[ stonex @ 25.08.2009. 21:24 ] @
Ja uključujem i po tri laptopa na wireless ruter , bez ijednog na kablu . Ne vidim šta bi moglo biti problem ?
[ Brolly @ 14.09.2009. 05:30 ] @
Ok, hvala puno na odgovorima.