[ Talaris @ 24.08.2009. 08:58 ] @
Molio bih nekog ,ko zna da me uputi u dve stvari.Prva imali neki program za montažu(samo spajanje fajlova)za hd video zapis.Radi se o videu sa panasonic tz7 aparata.A drugo pitanje je,za prebacivanje materijala sa mini dv na dvd koristim interdvdcreator ,međutim kad se to sve lepo uradi snimak kao da podrhtava(toga neme na orginalu).Da li ja nešto grešim ili bolje da koristim neki drugi program i koji.Hvala unapred.
[ Stranger2 @ 24.08.2009. 14:40 ] @
Citat:
za prebacivanje materijala sa mini dv na dvd koristim interdvdcreator ,međutim kad se to sve lepo uradi snimak kao da podrhtava(toga neme na orginalu).Da li ja nešto grešim ili bolje da koristim neki drugi program i koji.Hvala unapred.

Da l imislis na mini DVD kasetu sa kamere. Kojom metodom spajas kameru sa kompjuterom? Da l ipreko FireWire kabla?

Citat:
Molio bih nekog ,ko zna da me uputi u dve stvari.Prva imali neki program za montažu(samo spajanje fajlova)za hd video zapis.Radi se o videu sa panasonic tz7 aparata.

Za pocetnike je verovatno dovoljan Ulead VideoStudio (il nova verzija corel VideoStudio X2). Cyberlink PowerDirector je isto zgodan za pocetnike.
[ Talaris @ 24.08.2009. 15:18 ] @
Da upravo to.Želim da prebacim video materijal sa mini dv kasete preko firewire kabla i modula na dvd format.Naravno da mi treba neka jednostavna varijanta,samo da mogu da lepim kadrove i eventualno nešto da izbacim.Da li predloženi programi mogu da podrže i panasonikov hd zapisI gde bi to mogao da nađem??
[ Stranger2 @ 25.08.2009. 09:35 ] @
Za digitalno prebacivanje preko FireWire kabla koristi program WinDV
ovde imas uputstvo http://www.elitesecurity.org/t...o-prebacivanja-sa-DV-na-CD-DVD
A takodje koristi Google-ES pretragu foruma, trazi WinDV ima jos dosta tema gde se objasnjava.

Snimke ces dobiti u istom formatu bez gubitka kvaliteta u AVI fajlovima. Onda ih montiraj u bilo kojem programu za video montazu (moze oni kojes sam pomenuo). Treba biti samo neka od novijih verzija programa zato da podrzava HD rezoluciju.