[ produzni_kabal @ 24.08.2009. 20:23 ] @
Dakle ovako. Potrebna mi je pomoc jer stvarno ne stizem da se pozabavim ovim problemom. U pitanju je sledece: Sutra imam ispit iz objektnog programiranja, radimo u c# zadatke daje slichne kao svakog roka, ali posto radim po ceo dan ne stizem ni da pogledam tv a kamo li komp. Elem. Problem je sledeci. U pitanju je konzolna aplikacija - klase..nasledjivanje, konstruktori, itd, itd. Ispisacu vam zadatak kako bi trebao da glasi a vi ako mozete (bio bih vam zahvalan) uradite mi zadatak ili me uputite na neku diskusiju ili sajt gde bi mogao da pogledam vishe bash o tim klasama. Evo zadatka Kreirati klasu "osoba" koja kao clanove ima: - Privatni atribut "Ime" - Privatni atribut "Godine" - Apstraktnu metodu "OpisiSebe" - Virtuelnu metodu "Pozdrav" koja na ekranu ispisuje tekst "Pozdrav svete" Zatim iz klase "osoba" izvesti klase "student" i "profesor". Klase "student" i "profesor" treba da sadrze konstruktor koji inicijalizuje sve privatne atribute. Izvedene klase treba da obezbede izvrshavanje metode "OpisiSebe" i da predifinishu metodu "Pozdrav", sa tim shto klasa "profesor" treba da nasledi i izvrshavanje baznog metoda "Pozdrav". U f-ji main kreirati niz objeka iz klasa "osoba", "profesor" i "student". Za sve objekte pozvati sve postojece metode. U napred zahvalna porodica Marinkovic:) |