[ FIH @ 27.08.2009. 08:04 ] @
Ovako, napravio sam dll u vs2008 i hocu da ga koristim u delphiju 2009. Funkcije koje nemaju parametre iz dll rade OK. Problem mi je sa funkcijama koje imaju neke parametre pri pozivanju. Na primer: c++ kod funkcije iz dll-a: Code: extern "C" __declspec(dllexport) int Test(int a){ return a; } delphi kod: Code: function Test(a: Integer): Integer; stdcall; external 'Test.dll' name 'Test'; // Statichki load funkcije implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var i: Integer; begin i:= 34; ShowMessage(IntToStr(Test(i))); end; I ovo radi, pojavi se msgbox, ali chim ga zatvorim pojavi se greshka da ne moze da se pristupi toj i toj memoriskoj lokaciji. Sto ukazuje na problem sa oslobadjanjem memorije. Tako da sam probao i ovo: Code: procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var i: Integer; begin i:= 34; ShowMessage(IntToStr(Test(i))); while True do Application.ProcessMessages; end; Tako da se event Click nikada ne zavrshava, i tada se ne javlja greska. U cemu gresim? Unapred zahvalan, Oliver |