[ Vasilije007 @ 27.08.2009. 15:11 ] @
[ igor.vitorac @ 27.08.2009. 22:41 ] @
1. Ne bi morao da bude stalno upaljen.
2. U LAN
3. Ruter i kad ima samo jedan wireless interface, on prima i salje u isto vreme. U tvom slucaju bi to bilo na 2 mesta. Signal nece oslabiti sigurno, samo ce biti "gusce" za jednu wireless mrezu. :-)
4. Pitanje relativno. Uzmi neki od Routerboard-ova (sa Mikrotik-om)
5. Koliko sam nabrzinu bacio pogled... tesko da i jedan to moze da odradi. Uzmi neki od Routerboard-ova (sa Mikrotik-om). Treba ti 2 wireless interface-a (kartice) + minimum 1 LAN interface.
[ Vasilije007 @ 27.08.2009. 23:24 ] @
Citat:
1. Ne bi morao da bude stalno upaljen.
2. U LAN
3. Ruter i kad ima samo jedan wireless interface, on prima i salje u isto vreme. U tvom slucaju bi to bilo na 2 mesta. Signal nece oslabiti sigurno, samo ce biti "gusce" za jednu wireless mrezu. :-)
4. Pitanje relativno. Uzmi neki od Routerboard-ova (sa Mikrotik-om)
5. Koliko sam nabrzinu bacio pogled... tesko da i jedan to moze da odradi. Uzmi neki od Routerboard-ova (sa Mikrotik-om). Treba ti 2 wireless interface-a (kartice) + minimum 1 LAN interface.
Izvini ali ja se i ne razumem bas u mikrotik najbolje pa ako mi nekako mozes vise objasniti sta je routerboard i sl...
[ igor.vitorac @ 27.08.2009. 23:33 ] @
Citat:
Vasilije007: Izvini ali ja se i ne razumem bas u mikrotik najbolje pa ako mi nekako mozes vise objasniti sta je routerboard i sl...
http://www.routerboard.com/
[ dejan_osipaonica @ 28.08.2009. 22:25 ] @
To sto ti zelis tesko ces moci da postignes samo ruterom.Cesto ruteri i nemaju klijent mod u wireles delu.Donekle te uslove bi ispunio npr ovislink 5460 ili 5470 ap koji ima wisp mod prima wireles signal kao klijent a zatim ga kroz dhcp propusta na lan.Isti ima i wisp+repeater mode koji nikada nisam probao ,ali bi pod njim trebalo da dobijes i slanje signala na wirelesu kao jedne nove mreze.Ovo i ako radi verovatno pravi daodatne smetnje provajderu od koga primas wireles signal.Sad mozda je tebe za te smetnje bas briga ali ce iste i tebi licno smetati.Jedini jednostavan nacin za tebe su dva uredjaja.Jedan ap s klijent modom sposoban za samostalan rad(sam je klijent poput ovislinka 5460)a zatim lan kabl na ruter u wan port i dobijes wifi signal samo za sebe .
par puta sam pomenuo ovislinka 5460 sto ne znaci da treba njega da trazis pogotovo sto su neke kasnije serije imale grdnih problema s radom .Treba detaljnije prouciti koji bi ti ap odgovarao za ovo.Siguran sam da ima nekog tplinka koji bi ispunio ove uslove.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.