[ ksrele @ 30.08.2009. 22:14 ] @
Imam jednu manju SQLite bazu (file) i napravio sam manju poslovnu aplikaciju. Sve je ovo prosto, ali kada sam dosao do stampanja tu je nastao problem. Nemam pojma kako da odstampam ono sto mi je u datagridview-u. Sve radim programski - runtime (nadam se da ovo nije greska) i evo koda kojim punim datagridview: Code: Dim SQLconnect As New SQLite.SQLiteConnection() Dim SQLcommand As New SQLite.SQLiteCommand Dim results As DataSet = New DataSet Dim database As String = path_to_db '<remarks> 'Creating a ConnectionString pointing to the database file '</remarks> Dim datasource As SQLite.SQLiteConnectionStringBuilder = New SQLite.SQLiteConnectionStringBuilder() datasource.Add("Data Source", database) datasource.Add("Version", "3") datasource.Add("New", "False") datasource.Add("Compress", "False") Dim connection As SQLite.SQLiteConnection = New SQLite.SQLiteConnection(datasource.ConnectionString) Dim adapter As SQLite.SQLiteDataAdapter = New SQLite.SQLiteDataAdapter("SELECT ID_kon AS Šifra, br_konto AS Konto, naziv AS Naziv, klasa as Klasa, grupa AS Grupa FROM kontni_plan;", connection) '<remarks> 'Populating the DataGridView '</remarks> adapter.Fill(results) Form1.DataGridView1.DataSource = results.Tables(0).DefaultView Ovo je samo jedan jednostavniji upit a ja negde u kodu imam i jos mnogo komplikovaniji upit koji bih zeleo da odstampam ali ne znam kako... Znam kako da dodam CristalReport u projekat i nekako sam napravio neke spoljne konekcije ka bazi i ubacio tipicnu tabelu u report, ali to nije ono sto mi treba jer tabela kao tabela mi nista ne znaci, vec mi treba ukrstanje vise tabela. Inace, jos uvek nisam shvatio kako se poziva stampanje tog reporta ali mislim da cu to sledece nauciti sa stranih linkova... |