[ Batadjero @ 31.08.2009. 17:33 ] @
| Imam bezicni net koji mi radi solidno dok ne pocne da zafrkava AP (TP-Link) jedan poznavalac mi rece da postoji varijanta da nadjem neki pentijum 1 i kupim karticu koju cu da ubodem u taj p1 i iz te kartice u u racunar preko mreznog kabla.Moze li neko malo ovo da mi pojasni i koja je to kartica (oznaka)verovatno u taj P1 mora de se instalira neki program ili vec???Hvala unapred.. |
[ tox master @ 31.08.2009. 20:40 ] @
Cudim se kako ti taj poznavalac nije rekao detaljnije kako to ide?
To je varijanta sa p1,mikrotikom kao operativnim sitemom i wlan karticom (recimo atheros cipset) gde taj p1 ustvari radi kao ap klijent.
A ako ti je problem instariranje i podesavanje mikrotika mozes da nabacis na masinu i neki light xp,serujes konekciju i to je to.
Naravno za xp bi bila pozeljna malo jaca masina.
[ Batadjero @ 31.08.2009. 20:49 ] @
Ja sam cisto hteo da se raspitam malo oko toga da bih i ja nesto naucio ...Ako nije problem hteo bih da mi malo pojasnis ovu varijantu ili ako ima neko detaljno uputstvo neki link mozda...gde naci operativni sistem za ovu varijantu?Hvala
[ tox master @ 31.08.2009. 20:58 ] @
Imas na Gogle dosta o tome a imas i podforum mikrotik u okviru wireless foruma ovde pa malo pogledaj sta te zanima.
[ Batadjero @ 31.08.2009. 21:49 ] @
Nadam se da si mislio na ovakvu karticu recimo ...da li bi mogla ova da radi to sto hocu?

Winston NeWeb CM9 MiniPCI Atheros 802.11a/b/g 2.4/5GHz
[ tox master @ 31.08.2009. 22:09 ] @
To je jedna od kartica koje su najvise u opticaju i koje podrzava mikrotik samo ti za nju treba adapter minipci=>pci ako ces da je stavljas u racunar.

[ Batadjero @ 31.08.2009. 22:16 ] @
Ok onda cu staviti neku od ovih bez adaptera koja nije losa u svakom slucaju hvala dosta si mi pomogao..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.